Rico Engelbarts
09/10/2018 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2018 18:16

ICO-markt keldert weer, maar is dit erg?

ICO’s

Foto: buffaloboy/Shutterstock

Voor veel vroege blockchain projecten die fondsen probeerden te werven was een Initial Coin Offering, of ICO een gouden optie; waar venture capital (VC) firma’s vaak te kieskeurig waren lieten ICO’s iedereen investeren, ongeacht de kwaliteit van het project. Binnen korte tijd explodeerde dus ook het aantal ICO’s op de markt.
Nu dat we echter al enige maanden verwijderd zijn van de Bitcoin piek en prijzen met zo’n 80% gedaald zijn, lijkt het er op dat de ICO-markt eindelijk is opgedroogd. Zo liet Bloomberg weten dat het financieringsniveau van ICO’s voor de tweede maand op rij een nieuwe jaarlijkse bodem heeft bereikt.
Volgens data van Autonomous Research wisten startups in september net geen $300 miljoen op te halen; het laagste niveau sinds mei 2017. Vergelijk dit met het hoogtepunt in januari 2018, toen ICO’s gezamenlijk meer dan $3 miljard wisten verwerven – een daling van zo’n 90%.
Het dieptepunt komt enige weken nadat een Amerikaanse rechter oordeelde dat ICO’s voortaan onder de effectenwetgeving zullen vallen, wat voor sommigen de duidelijke oorzaak is. Hoewel het hierbij om de staat New York gaat, liet de SEC weten het eens te zijn met het oordeel. Enkele dagen later volgde ook de Chinese Centrale Bank met een waarschuwing tegen het investeren in ICO’s.
Er is dus enige stigma rond de ICO markten. Zo liet Sonny Singh, de Chief Commercial Officer van Bitpay onlangs nog weten dat hij niet gelooft dat de ICO-markt ooit nog terug zal gaan naar de oude niveaus.
Aan de andere kant zijn er ook idealisten, zoals Andy Bromberg van Coinlist, die wel geloven dat de ICO-markt weer zal aantrekken. Volgens Bromberg gaat de ICO-markt gewoon door een cyclus waarin kwaliteitsprojecten floreren en die van lage kwaliteit eruit gefilterd worden. De ICO-markt is dus simpelweg aan het opschonen, wat volgens Bromberg alleen goed kan zijn voor de toekomst van de markt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie