Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2019 09:45

SEC beboet eigenaar Fantasy Market voor frauduleuze ICO

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC beboet eigenaar Fantasy Market voor frauduleuze ICO

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eigenaar van Fantasy Market, Jonathan C. Lucas, aangeklaagd omtrent een frauduleuze initial coin offering (ICO) uit 2017.
Het plan zou naar verluidt zijn geweest om van Fantasy Market een platform te maken voor adult entertainment waarop klanten met Fantasy Markets eigen digitale tokens kunnen betalen.
Echter blijkt uit de aanklacht van de SEC dat van de $63.000 die opgehaald is tijdens de ICO niets daadwerkelijk in de ontwikkeling van een cryptocurrency is gestopt.
De ICO werd gehouden tussen 3 september en 16 oktober 2017. Het doel was om $25 miljoen op te halen. Lucas beweerde later dat er $2 miljoen opgehaald was maar dat was dus maar $63.000 in werkelijkheid.
Daarnaast zou de rest van zijn teamleden allemaal fictief zijn, waren er geen tokens uitgegeven en heeft het product nooit bestaan. Ook had Lucas gelogen over een voorverkoop voor alleen geaccrediteerde investeerders die nooit heeft plaatsgevonden.
Inmiddels is het opgehaalde bedrag terugbetaald aan de investeerders. Tevens heeft de verdachte de aanklacht tegen hem geaccepteerd en moet hij een boete van $15.000 betalen.
Momenteel is de Canadese messenger-app Kik in een rechtszaak met de SEC verwikkeld, alsmede omtrent een ICO uit 2017. Kik haalde destijds ruim $100 miljoen op. BitQyck ontving onlangs nog een boete van $10 miljoen van de SEC begin september.
SEC commissielid Hester “crypto mom” Peirce zei recentelijk in een interview dat de toekomst van cryptocurrency wellicht in Azië ligt en niet in de Verenigde Staten.
CBOE trok onlangs de aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van VanEck en SolidX in bij de SEC. Er liggen nog wel twee andere aanvragen bij de SEC op tafel.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie