Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws ICO's SEC beboet eigenaar Fantasy Market voor frauduleuze ICO

SEC beboet eigenaar Fantasy Market voor frauduleuze ICO

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eigenaar van Fantasy Market, Jonathan C. Lucas, aangeklaagd omtrent een frauduleuze initial coin offering (ICO) uit 2017.

Het plan zou naar verluidt zijn geweest om van Fantasy Market een platform te maken voor adult entertainment waarop klanten met Fantasy Markets eigen digitale tokens kunnen betalen.

- Advertentie -

Echter blijkt uit de aanklacht van de SEC dat van de $63.000 die opgehaald is tijdens de ICO niets daadwerkelijk in de ontwikkeling van een cryptocurrency is gestopt.

De ICO werd gehouden tussen 3 september en 16 oktober 2017. Het doel was om $25 miljoen op te halen. Lucas beweerde later dat er $2 miljoen opgehaald was maar dat was dus maar $63.000 in werkelijkheid.

Daarnaast zou de rest van zijn teamleden allemaal fictief zijn, waren er geen tokens uitgegeven en heeft het product nooit bestaan. Ook had Lucas gelogen over een voorverkoop voor alleen geaccrediteerde investeerders die nooit heeft plaatsgevonden.

Inmiddels is het opgehaalde bedrag terugbetaald aan de investeerders. Tevens heeft de verdachte de aanklacht tegen hem geaccepteerd en moet hij een boete van $15.000 betalen.

Momenteel is de Canadese messenger-app Kik in een rechtszaak met de SEC verwikkeld, alsmede omtrent een ICO uit 2017. Kik haalde destijds ruim $100 miljoen op. BitQyck ontving onlangs nog een boete van $10 miljoen van de SEC begin september.

SEC commissielid Hester “crypto mom” Peirce zei recentelijk in een interview dat de toekomst van cryptocurrency wellicht in Azië ligt en niet in de Verenigde Staten.

CBOE trok onlangs de aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van VanEck en SolidX in bij de SEC. Er liggen nog wel twee andere aanvragen bij de SEC op tafel.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.199,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.162,09 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.170,78 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.171,13 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...