Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

SEC deelt boete van $10 miljoen uit aan crypto bedrijf voor fraude

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een schikking getroffen met cryptocurrency-bedrijf BitQyck Inc. omtrent fraude. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 29 augustus.

Bruce Bise en Sam Mendez, oprichters van BitQyck, haalden $13 miljoen op bij zo’n 13.000 investeerders. De investeerders, die security tokens als Bitqy and BitqyM kochten, zouden ook aandelen van het bedrijf hebben ontvangen alsmede rente verdienen over het minen van deze tokens.

- Advertentie -

De SEC zegt dat beide beloftes onwaar zijn. Investeerders ontvingen geen aandelen en BitQyck zou geen mining-bedrijven bezitten. Daarnaast opereerde het bedrijf een illegale ongeregistreerde cryptocurrency-exchange voor de Bitqy token genaamd TradeBQ.

crypto_insiders_telegram_banner

De SEC meldt tevens dat investeerders naar verluidt samen $4.5 miljoen ontvangen zouden hebben voor het refereren van nieuwe investeerders, echter verloren zij twee derde van hun investeringen in het bedrijf. David Peavler, directeur van het regionale kantoor van Fort Worth van de SEC, zegt het volgende over de zaak:

We beschuldigen de beklaagden ervan dat zij misbruik hebben gemaakt van de belangstelling van beleggers voor deze investeringen en op frauduleuze wijze miljoenen dollars hebben opgehaald door te liegen over hun bedrijf.

Uit het persbericht blijkt dat Bitqyck een boete moet betalen van zo’n $8.4 miljoen en dat oprichters Bise en Mendez ieder ongeveer $850.000 moeten betalen.

Vorige maand stelde de SEC wederom de beslissing uit omtrent drie aanvragen voor bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF). De beslissing van de aanvraag van VanEck is uitgesteld tot 18 oktober, die van Bitwise tot 13 oktober en die van Wilshire tot 29 september.

Momenteel zit de SEC met berichtenapp Kik in een zaak verwikkeld omtrent een initial coin offering (ICO) van $100 miljoen die in 2017 gehouden werd. Kik publiceerde vorige maand een uitgebreide reactie op de aanklacht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.450,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.426,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.473,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.488,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.520,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.450,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.426,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.473,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.488,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.520,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...