Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/05/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 29 mei

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Wellicht lig je nog te slapen op deze officiële feestdag, maar wij werken gewoon door hoor! Dus voor de vroege vogels hebben we weer een Koffie met CI klaar staan: je dagelijkse samenvatting van het blockchain– en cryptocurrency-nieuws van gisteren. Mooie dag vandaag om je aan te melden voor ons Telegramkanaal, waar je met ons en meer dan 700 mensen uit onze community kunt kletsen over coins, projecten en meer. Het marktsentiment is ernaar! Aanmelden doe je hier! Alright, het nieuws van gisteren:
Er leek gisteren een kleine correctie plaats te vinden, waarbij bijna alle grote cryptocurrencies, inclusief bitcoin (BTC), een lichte daling toonde. Toch heerst er een bullish sentiment en verwacht het gros van de analisten alsnog dat we binnenkort weer omhoog gaan.
Analist Diar publiceerde een rapport waaruit blijkt dat bitcoin whales verantwoordelijk zijn voor de recente koersstijging van bitcoin. Zo beschrijft hij dat de bitcoin whales met meer dan 1000 BTC in bezit goed zijn voor maar liefst 26% van de bitcoin-vorraad die in omloop is. Dit was in augustus 2018, toen bitcoin zo $8.000 waard was, nog geen 20%.
Bitcoin (BTC) is op weg zijn langste maandelijkse winning streak sinds augustus 2017 te behalen. De koers van bitcoin toont al vier maanden op rij een groei, een trend die we sinds de zomer van 2017 niet meer hebben gezien.
Een cryptocurrency die zich gisteren niets aan leek te trekken van de correctie is IOTA (MIOTA), die op een gegeven moment ruim 19% in de plus stond. Dit had hoogstwaarschijnlijk te maken met een projectontwikkeling. Het IOTA-team heeft Coordinator naar verluidt vervangen met een modulair mechanisme. Dit zou de blockchain van IOTA schaalbaarder, goedkoper en volledig gedecentraliseerd maken.
Sinds het nieuws dat John McAfee, presidentskandidaat, miljardair en bitcoin-bull, mogelijk een crypto-betaalkaart zal gaan lanceren, komt er steeds meer informatie vrij over de betaalkaart. Zo zullen gebruikers van de kaart alleen maar hun naam en adres op moeten geven om er gebruik van te kunnen maken.
Zo, je bent weer bij!
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie