Rico Engelbarts
27/08/2018 15:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2018 15:33

Mede-oprichter Bitcoin Foundation vertelt hoe je moet investeren in crypto

Nieuws
mede-oprichter_bitcoin_foundation_vertelt_hoe_je_moet_investeren_in_crypto

Charlie Shrem, medeoprichter van de Bitcoin Foundation, legt uit hoe men aan cryptocurrency kan verdienen tijdens een interview op de MoneyShow conferentie in San Francisco.
De crypto-mark staat bekend om zijn vluchtigheid en onvoorspelbaarheid. Momenteel zijn de meeste cryptocurrencies beschikbaar voor een veel lagere prijs dan vorig jaar. De koersen zijn gemiddeld met 60% tot 90% gezakt tegenover december 2017, toen deze piekten.
Hoewel het voor sommigen een reden is om terughoudend te zijn met betrekking tot de crypto-markt, is het voor anderen juist het moment om te investeren. Volgens Charlie Shrem moet men eerst leren over de markt en vervolgens eventuele investeringen 5 jaar vasthouden:

Kies iets in de top 10 of 20, kijk ernaar, leer er over, en zet erop in. Elke cryptocurrency die je gaat kopen, houdt deze vijf jaar vast. Zeg tegen jezelf: Ik ga dit op slot doen, dit geld is voor vijf jaar gesloten. Er is dan een grote kans dat je erop vooruit gaat, want deze bull- en bearmarkten gaan meestal in cycli van twee jaar.

Charlie Shrem richtte in 2011 BitInstant op, een Bitcoin-exchange die ooit 30% van alle Bitcoin-handel verwerkte. In 2014 werd Shrem gearresteerd en veroordeeld voor het draaien van een geldtransactie-bedrijf zonder vergunningen. Na een jaar vast te hebben gezeten is Shrem medeoprichter geworden van Crypto.IQ.
De crypto-markt is behoorlijk veranderd sinds de dagen van BitInstant. Momenteel bestaan er meer dan 1.600 verschillende cryptocurrencies
Tevens adviseert Charlie Shrem om kleine bedragen te investeren. Zo kan men de harde lessen vermijden die sommige investeerders leerden toen zij het grootste deel van hun geld in crypto staken toen de koersen hun hoogtepunt bereikten en vervolgens weer daalden:

Je zet je rijkdom in op deze dingen en dan breken ze. Deze dingen gebeuren. De waarden gaan 90% omlaag, en dan gaan ze weer 100% omhoog. Ik zeg altijd tegen mensen als zij in crypto willen investeren: hoeveel geld, als je het nu kwijt raakt, zou je oké mee zijn? $500 zeggen ze. Dus investeer $500 in crypto en heb er dan plezier mee. Geniet ervan, leer erover. Er zijn een boel goede munten: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin. Leer hoe zij onderling verschillen.

Charlie Shrem geloof dat het grote publiek uiteindelijk crypto zal accepteren. De Securites and Exchange Commission (SEC) had vorige maand het Bitcoin-ETF’s (Exchange-traded Fund) voorstel van Winkelvoss afgekeurd en heeft dat vorige week weer gedaan met een aantal nieuwe voorstellen. Hoewel deze beslissingen herzien zullen worden, verwacht de markt daar niet veel van. De markt zit te wachten op de beslissing over het VanEck & SolidX voorstel dat onlangs uitgesteld werd tot september, maar de verwachting is dat dat deze beslissing pas in 2019 zal vallen. Shrem denkt ook dat volgend jaar een Bitcoin-ETF goedgekeurd gaat worden:

Ik wil het. Ik wil ook dat dat het [een ETF is die] niemand naait. Wij maar een eerste kans. Als we een ETF hebben, en er gebeurt iets, dan zijn we de sigaar. Dan stoppen ze [de ETF]. Weet je hoe moeilijk het zal zijn om dan weer een ETF te krijgen? Een ETF gaat gebeuren. Ik verwacht vrij zeker in 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie