Rico Engelbarts
30/05/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2020 18:00

Bitcoin (BTC) GPU mining door Satoshi uitgevonden maar in eerste instantie geheimgehouden

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) GPU mining door Satoshi uitgevonden maar in eerste instantie geheimgehouden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs heeft een oude Bitcoin (BTC) ontwikkelaar die samen heeft gewerkt met Satoshi Nakamoto in 2010 gezegd dat Nakamoto in het begin een aantal GPU mining codes heeft ontworpen om zo zich voor te bereiden op een 51% aanval. Nakamoto heeft dus Bitcoin GPU mining uitgevonden om het netwerk te beschermen.
Mensen geloofden dat Laszlo Hanyecz, die bekend staat voor het maken van de eerste echte Bitcoin transactie, de eerste was die het Bitcoin GPU mining had uitgevonden. In een interview met Cointelegraph gaf hij aan dat niet alleen Satoshi dit al voor hem had uitgevonden maar dat hij ook nog eens verschillende versies had van het algoritme.
Hanyecz gaf aan dat een van de eerste mails die hij van Satoshi had ontvangen een reactie was op een bericht waarin Hanyecz zijn GPU miner beschreef. Satoshi bleek hier niet heel blij mee te zijn. Hij shcreef:

“Hé, kun je hiermee langzaam gaan? <..> Kijk, het kan me niet schelen of mensen de Bitcoin oppotten, het kan me niet schelen of de rijkdom geconcentreerd is. Maar op dit moment is de grote attractie dat iedereen Bitcoin kan downloaden en met hun laptop kan beginnen met minen. ”

Haneycz gaf daarna aan dat Satoshi altijd al dacht dat bitcoin mining in de toekomst een grote sector zou worden maar hij wilde dat nog even vertragen zodat de adoptie niet zou worden belemmerd. Hanyecz benaderde Satoshi later om excuses aan te bieden. Satoshi zei tegen hem dat hij de post maar moest verwijderen.
Op een ander moment had Hanyecz contact via de mail met Satoshi over de GPU miner codes. Satoshi had met hem de versie van de code gedeeld voor het geval dat er een aanval zou worden gepleegd op het netwerk. Hanyecz dacht dat Satoshi hier paranoïde over was.

‘’En hij vertelde me eigenlijk zijn versie ervan. Dus hoewel het niet in Bitcoin zat, had hij wel GPU-minecode en hij zei dat hij het gewoon bij de hand had voor het geval hij het netwerk ermee moest verdedigen.”

Hoewel Satoshi meerder versies van de code had, deed de code van Hanyecz het beter.

“En ik kreeg het gevoel dat hij er voor een deel niet van wilde profiteren omdat hij de moeilijkheidsgraad op het netwerk niet wilde verhogen.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie