Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/08/2023 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2023 17:15

Crypto reus onthult revolutionaire Bitcoin mining software

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto reus onthult revolutionaire Bitcoin mining software

Foto: Phonlamai Photo/Shutterstock

Het bedrijf achter de grootste crypto wat betreft handelsvolume, Tether, heeft nieuwe software voor bitcoin mining onthuld. De op Javascript gebaseerde software is bedoeld om het minen van bitcoin (BTC) een stuk efficiënter en rendabeler te maken. Binnen niet al te lange tijd moet het af zijn, waarna het ook op het internet zal worden gepubliceerd.

Bitcoin markt is ’totaal veranderd’, met mogelijk grote impact op de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tether op punt van lancering mining software

Tether is een grote speler binnen de bitcoin mining-industrie. Het bedrijf is hard bezig om in Uruguay, waar veel duurzame energie is, een enorme operatie op te zetten. Ook heeft Tether hard meegewerkt aan een van de grootste bitcoin mining operaties ter wereld in El Salvador. 

Het is dan ook niet gek dat Tether hard bezig is om de technologie waar het mee werkt te optimaliseren. In een tweet bracht Paolo Ardoino, CTO van Tether, het nieuws naar buiten dat de software bijna af is. Tether heeft een enorme hoeveelheid op Javascript gebaseerde bestanden ontwikkeld. 

De software moet volgens Ardoino revolutionair zijn voor de bitcoin mining industrie. Het moet bitcoin miners een stuk efficiënter maken, de kosten verlagen en de opbrengst verhogen. Naar verloop van tijd wil Ardoino mogelijk de software open-source maken zodat iedereen ermee kan werken en aanpassen.

Advertentie

Stablecoin reus start mining voor bitcoin voorraad

Tether is het bedrijf achter de enorme gelijknamige stablecoin tether (USDT). Om deze munt, die stabiel op de $1 wordt gehouden, te faciliteren heeft Tether veel onderpand nodig. Ook bitcoin is bruikbaar om de munt op een stabiele waarde te houden. Daarom is Tether begonnen met het opzetten van verschillende mining ondernemingen om zijn bitcoin voorraad te vergroten. 

Het bedrijf heeft gekozen voor Uruguay vanwege het robuuste energienetwerk. Voor bitcoin mining is immers veel energie nodig en Uruguay kan dat faciliteren. Ook staat het Zuid-Amerikaanse land bekend om de grote hoeveelheid duurzame energie. Het land draait voor bijna 98% op wind- en zonne-energie.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie