Kevin Schijven Kevin Schijven
20/01/2022 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 17:25

Solo ethereum miner wint jackpot, verdient $500.000 aan ETH

icon-mining
Mining
Solo ethereum miner wint jackpot, verdient $500.000 aan ETH

Foto: Morrowind/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen hoe een zogeheten solo bitcoin (BTC) miner extreem geluk had. Hij wist namelijk in zijn eentje een bitcoin block te minen, ondanks dat de kans hierop astronomisch klein is.

Verbazingwekkend lukte een tweede persoon het enkele dagen later ook. Deze persoon deed dat zelfs met nog minder rekenkracht. De kans dat dit lukte was ongeveer 1 op 1,8 miljoen, oftewel eens in meer dan 34 jaar! Dan hebben we het niet eens over de kans dat dit twee keer achter elkaar gebeurd.

Nu heeft blijkbaar iemand ook extreem geluk gehad met ethereum (ETH) mining. Een individu wist namelijk op 17 januari een ether block te minen. Dat betekent dat deze persoon maar liefst 170,65 ETH verdiende ter waarde van bijna $550.000!

De ether-miner deed dit via 2Miners, een zogenaamde solo mining-pool voor Ethereum:

De miner had ‘maar’ een hash rate van zo’n 2,1 gigahashes per seconde (GH/s) en dat is extreem weinig in vergelijking met de meeste mining-farms.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin & Ethereum Mining

Na het nieuws over het succes van de bitcoin-miner naar buitenkwam, begonnen meer individuen zich hieraan te wagen in de hoop op extreem geluk. We hebben echter geen andere succesverhalen voorbij zien komen, maar dat is niet verassend gezien hoe klein de kans is. Op Ethereum houdt dit sowieso op een gegeven moment op, aangezien het netwerk overstapt van proof-of-work naar proof-of-stake.

De laatste dagen zien we weer veel ontwikkeling omtrent mining in de cryptocurrency-wereld. Zo kondigde Intel aan dat het een efficiëntere mining hardware gaat bouwen en voormalig Twitter CEO Jack Dorsey gaat een “open bitcoin-mining systeem” bouwen.

Daarentegen zien we verschillende toezichthouders juist pleiten voor een compleet verbod voor mining in Europa en Rusland. Ondertussen speelt een merkwaardig verhaal af in Eindhoven waar een straat volledig openligt, naar verluidt om een bitcoin-miner van meer stroom te voorzien.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie