Tim Kamp Tim Kamp
15/01/2024 13:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 12:08

GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

icon-nft
NFT nieuws
GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

Foto: rblfmr/Shutterstock

GameStop, de grote Amerikaanse videogame winkelketen, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s) gaat sluiten. De beslissing om zich terug te trekken zal ingaan per 2 februari 2024. De Amerikaanse retailer voor computerspellen besloot in augustus van vorig jaar al om de NFT-wallet stop te zetten.

  • icon-nft
    NFT nieuws

Dalende trend in NFT-wereld voelbaar

Volgens de website van GameStop heeft het bedrijf ervoor gekozen de stekker uit zijn NFT-marktplaats te trekken vanwege voortdurende onzekerheid over de regelgeving. Zo noemt het “de voortdurende regelgevingsonzekerheid in de cryptowereld” als de reden voor de sluiting.

GameStop kwam in 2021 veelal in het nieuws vanwege de grootschalige aftakeling van het aandeel. Zo was een aandeel van het bedrijf begin januari 2021 enkele tientjes waard. Een groep Reddit-gebruikers stookten elkaar allemaal op om het aandeel te kopen. Het resultaat: de koersprijs steeg naar een recordhoogte van $347 dollar, wat neerkomt op 14.000%. Echter was het nog geen maand later paniek op de beurs. Een vlugge daling van 86% zag de prijs landen onder de $50. Er was sprake van een serieuze short squeeze.

Advertentie

GameStop verlaat de cryptowereld

Op Halloween van 2022 werd de marktplaats officieel geïntroduceerd. Daarbij lag de focus op activa dat kan worden verdiend door middel van het spelen van games. Voor het NFT-platform gebruikt GameStop de Layer 2-blockchain van Ethereum (ETH). In samenwerking met Immutable X (IMX), een Layer 2-schaaloplossing voor NFT’s, zou het project een succes moeten worden.

Maar dat is niet gebleken, laat GameStop zelf weten. De klanten die momenteel nog NFT’s bezitten kunnen deze op andere marktplaatsen verkopen. De NFT’s worden namelijk beheerd op de blockchain en zijn zo verhandelbaar op andere soortgelijke NFT-marktplaatsen. GameStop luidt hiermee een volledige terugtrekking uit de wereld van crypto in.

De dalende interesse van het bedrijf zelf was al te merken. Zo was het specifieke X-account (voorheen Twitter) van de NFT-marktplaats sinds september van vorig jaar niet meer actief. Toch deed de game-gigant een poging om de fans te enthousiasmeren via zijn kanalen. Het bedrijf liet namelijk merken een groot Web3 fan te zijn.

De daden verschillen daarmee veel van de woorden van GameStop. Het is afwachten of GameStop ooit nog een comeback zal maken in de crypto-industrie.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie