Tim Kamp Tim Kamp
15/01/2024 13:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 12:08

GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

icon-nft
NFT nieuws
GameStop verrast met onverwachte crypto-exit

Foto: rblfmr/Shutterstock

GameStop, de grote Amerikaanse videogame winkelketen, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s) gaat sluiten. De beslissing om zich terug te trekken zal ingaan per 2 februari 2024. De Amerikaanse retailer voor computerspellen besloot in augustus van vorig jaar al om de NFT-wallet stop te zetten.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Dalende trend in NFT-wereld voelbaar

Volgens de website van GameStop heeft het bedrijf ervoor gekozen de stekker uit zijn NFT-marktplaats te trekken vanwege voortdurende onzekerheid over de regelgeving. Zo noemt het “de voortdurende regelgevingsonzekerheid in de cryptowereld” als de reden voor de sluiting.

GameStop kwam in 2021 veelal in het nieuws vanwege de grootschalige aftakeling van het aandeel. Zo was een aandeel van het bedrijf begin januari 2021 enkele tientjes waard. Een groep Reddit-gebruikers stookten elkaar allemaal op om het aandeel te kopen. Het resultaat: de koersprijs steeg naar een recordhoogte van $347 dollar, wat neerkomt op 14.000%. Echter was het nog geen maand later paniek op de beurs. Een vlugge daling van 86% zag de prijs landen onder de $50. Er was sprake van een serieuze short squeeze.

Advertentie

GameStop verlaat de cryptowereld

Op Halloween van 2022 werd de marktplaats officieel geïntroduceerd. Daarbij lag de focus op activa dat kan worden verdiend door middel van het spelen van games. Voor het NFT-platform gebruikt GameStop de Layer 2-blockchain van Ethereum (ETH). In samenwerking met Immutable X (IMX), een Layer 2-schaaloplossing voor NFT’s, zou het project een succes moeten worden.

Maar dat is niet gebleken, laat GameStop zelf weten. De klanten die momenteel nog NFT’s bezitten kunnen deze op andere marktplaatsen verkopen. De NFT’s worden namelijk beheerd op de blockchain en zijn zo verhandelbaar op andere soortgelijke NFT-marktplaatsen. GameStop luidt hiermee een volledige terugtrekking uit de wereld van crypto in.

De dalende interesse van het bedrijf zelf was al te merken. Zo was het specifieke X-account (voorheen Twitter) van de NFT-marktplaats sinds september van vorig jaar niet meer actief. Toch deed de game-gigant een poging om de fans te enthousiasmeren via zijn kanalen. Het bedrijf liet namelijk merken een groot Web3 fan te zijn.

De daden verschillen daarmee veel van de woorden van GameStop. Het is afwachten of GameStop ooit nog een comeback zal maken in de crypto-industrie.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie