Simon Bosch Simon Bosch
13/02/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 20:01

Binance blijft BUSD steunen, werkt aan non-USD stablecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance sigue apoyando a BUSD, mientras obra con stablecoins No-USD

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Vanmiddag schreven we dat de SEC wil dat Binance en Paxos stoppen met het uitgeven van de BUSD-stablecoin. Slechts een paar uur na de mededeling van de SEC werd Paxos hier zelfs toe gedwongen. Toch houdt Binance de moed erin, zo zou het al overwegen om het gat op te vullen met nieuwe stablecoins.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance overweegt non-USD stablecoins

Binance is niet zelf de uitgever van BUSD, daarvoor werkt het samen met blockchain-infrastructuurbedrijf Paxos. Nu laatstgenoemde geen toestemming meer heeft om nieuwe BUSD-tokens uit te geven zoekt Binance andere manieren.

Op Twitter bevestigt Binance-CEO Chanpeng Zhao (CZ) dat Paxos inderdaad moet stoppen met het minten van BUSD-tokens. Toch zijn volgens hem alle tokens nog veilig, en BUSD zal vanaf nu alleen maar in marktwaarde krimpen. Gebruikers kunnen namelijk BUSD omruilen voor ‘echte’ dollars. Binance zal wegsturen van BUSD als de voornaamste stablecoin.

Ook denkt hij dat als BUSD door de rechter als een (ongeregistreerd) effect wordt bestempeld dit grote gevolgen gaat hebben op hoe de crypto-industrie zich gaat ontwikkelen in de rechtsgebieden waar deze regels zullen gelden.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft niet overal rechtsbevoegdheid, en Binance denkt blijkbaar dat niet iedere beleidsmaker de regels van de SEC over zal nemen. Daarom overweegt CZ om stablecoins van andere partijen te gaan ondersteunen, zelfs stablecoins die niet de Amerikaanse dollar als onderliggende waarde hebben.

Advertentie

SEC hanteert hard beleid

De SEC is de afgelopen tijd flink aan het huishouden. Zo kwam eerder deze maand aan het licht dat de beleidsmaker de cryptobeurs Kraken onderzocht op het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Slechts een dag later deelde de SEC een boete uit aan Kraken omdat het klanten op ongeregistreerde wijze tokens liet staken.

Het overheidsinstituut ziet de tik op de vingers voor Kraken als een waarschuwing voor de rest van de industrie, het waarschuwde andere bedrijven voor het maken van dezelfde beslissingen. Echter is niet iedereen het eens met de SEC. Zo waarschuwt Coinbase-CEO Brian Armstrong de SEC voor haar aanpak. Een algeheel verbod op staking in de VS zou een enorm nadelig effect kunnen hebben op de industrie. Hetzelfde zou kunnen gelden voor het gestaag uit omloop halen van bepaalde stablecoins.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie