Home Nieuws Overheid en regulatie Bitcoin (BTC) exchange FTX CEO is een van Joe Biden’s grootste donateurs

Bitcoin (BTC) exchange FTX CEO is een van Joe Biden’s grootste donateurs

- Advertentie -

Sam Bankman-Fried, de CEO van cryptocurrency-exchange FTX en handelsplatform Alameda, heeft $5,2 miljoen gedoneerd aan de presidentiële verkiezingscampagne van Joe Biden.

Hij staat daarmee, volgens gegevens van Opensecrets.org, op de lijst van grootste donateurs van Biden’s campagne. Biden’s grootste donateur is Michael Bloomberg met $57,5 miljoen. In totaal ontving Biden $79,5 miljoen aan donaties. Bankman-Fried zou na Michael Bloomberg de een na grootste CEO donateur zijn van de campagne.

In totaal kostte beide presidentiële campagnes maar liefst $2,2 miljard. Opensecrets meldt dat de verkiezingen in totaal een ongekend bedrag van maar liefst $14 miljard heeft gekost, twee keer zoveel als in 2016:

FTX, een derivatenbeurs, werd de afgelopen maanden zeer populair vanwege de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. DeFi platform SushiSwap werd in september overhandigd toen het project instortte nadat de ontwikkelaar ervan zijn tokens had verkocht. Alex Svanevik, CEO van Nansen, zegt dan ook voor de gein dat Biden is gefinancierd door yield farming:

Op FTX kon men ook een weddenschap afsluiten over wie gaat winnen, Biden of Trump, met een futurescontract. De waarde van het contract staat op $1 of $0 afhankelijk wie wint of verliest. Deze lag na het debat in september al in voordeel van Biden en dat verschil nam deze week alleen maar toe.

FTX lanceerde onlangs “getokeniseerde aandelen.” In augustus nam het bedrijf Blockfolio over, een crypto portfolio tracker.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€13.926,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.999,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.007,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.046,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.188,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...