Simon Bosch Simon Bosch
31/07/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 07:00

Crypto Rewind 30: Dogecoin koers stijgt, Binance weg uit Duitsland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Rewind 30: Dogecoin koers stijgt, Binance weg uit Duitsland

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Geen enkele week is hetzelfde in de crypto-industrie. twee weken geleden stond vooral in het teken van regulatie, zoals met betrekking tot de rechtszaak tegen Ripple. Afgelopen week bleven de koersen van veel cryptocurrencies grotendeels vlak, maar op het vlak van regulatie is weer een hoop gebeurd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers vrijwel vlak, dogecoin stijgt

De koersen van veel coins bleven deze week vrijwel onveranderd. Zo is de bitcoin koers met slechts 1,6% op de euro gedaald, waarmee de prijs nog steeds vlak onder een belangrijke resistancelijn ligt. Mogelijk positief voor bitcoin is dat de halving langzaam dichterbij komt.

Volgens de voormalige institutionele investeerder PlanB kan de koers hierdoor tegen 2024 een prijs van 1 miljoen dollar bereiken. Ook heeft bitcoin de mijlpaal van 800.000 blocks op de blockchain bereikt.

Eén van de weinige stijgers van de week was dogecoin (DOGE). Dat lijkt te maken te hebben met Elon Musk, die heeft besloten om de merknaam van Twitter te veranderen in simpelweg ‘X’. Musk is openlijk liefhebben van de memecoin, en hier en daar zijn wat kleine aanwijzingen te vinden.

Advertisement

Crypto regulatie: Binance weg uit Duitsland, VS zetten grote stap

Ook deze week was regulatie weer belangrijk. Zo werken de Verenigde Staten aan broodnodige wetten rondom stablecoins en het beschermen van investeerders. Eén van deze wetsvoorstellen is inmiddels goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden.

Waar de komst van goede wetgeving in de VS bijzonder lang lijkt te duren, is Rusland al een stap verder. Afgelopen woensdag heeft president Poetin een wet voor de digitale roebel ondertekend. Nu mag de centrale bank beginnen met de conceptfase voor deze Central Bank Digital Currency (CBDC).

Ondertussen heeft Binance besloten om vrijwillig zijn aanvraag voor een vergunning in Duitsland in te trekken. De exchange wil graag op een betere manier zijn aanvraag opnieuw doen, nu de regels in Duitsland enigszins zijn veranderd.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Overheden niet blij met Worldcoin

Verder is op maandag de cryptocurrency Worldcoin (WLD) geïntroduceerd. Deze token moet gedistribueerd worden als een soort Universal Basic Income (UBI), omdat Artificial Intelligence (AI) naar verwachting een geduchte concurrent in de banenmarkt zal worden.

Je kunt een walletadres aanmaken voor deze crypto door je iris te laten scannen door een irisscanner. De overheden van Duitsland en Frankrijk zijn sceptisch op hoe de organisatie omgaat met gebruikersdata en zijn een onderzoek gestart. Ook hebben sceptici hun twijfels bij hoeveel gebruikers het netwerk daadwerkelijk heeft.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement