Documentaire Chinese staatstelevisie positief over blockchain, negatief over crypto

De signalen omtrent blockchain-technologie vanuit China zijn de afgelopen tijd steeds positiever geworden. In een documentaire op CCTV1, een televisiezender die eigendom van de Chinese staat is, wordt opnieuw positief gesproken over de technologie. Echter kregen cryptocurrencies er van langs.

Het programma, Focus Report genaamd, ging volgens berichtgeving een uur lang in op blockchain-technologie en alles wat daaruit voort is gekomen. Waar het programma de positieve woorden van president Xi Jinping benadrukt, worden verschillende cryptocurrencies “financiële fraude” en “ponzifraude” genoemd.

Deze houding van de Chinese staat werd volgens Dovey Wan, oprichter van Primitive Crypto en bekend met Chinese zaken omtrent crypto, benadrukt door recente uitspraken van Jinping. De president zei volgens haar het volgende over cryptocurrency-projecten in het algemeen:

Ook al lijken deze vandaag levendig en voortvarend te zijn, morgen staan ze misschien allemaal op de lijst (van criminaliteit).

Kortom, China lijkt niets te veranderen aan zijn “blockchain, niet Bitcoin”-houding. Het enige dat als positief opgevat zou kunnen worden is dat Bitcoin in de documentaire niet specifiek bij naam wordt zwartgemaakt.

Een Chinese staatskrant waarschuwde eind oktober ook al voor cryptocurrencies. De krant schreef: “De toekomst van blockchain is hier.” Echter betekent dit volgens de krant niet dat men moet speculeren met virtuele valuta.

Volgens onderzoeksbedrijf IDC zal China tegen eind 2023 ruim $2 miljard in de blockchain-sector van het land geïnvesteerd hebben. Volgens het onderzoek zou het land zijn investeringen in de sector per jaar met 65,7% vergroten.

China is naar verluidt van plan om een eigen nationale cryptocurrency uit te brengen. Daarvoor was het in oktober opzoek naar zes blockchain-experts die het land kunnen helpen bij het ontwikkelen van deze Central Bank-issued Digital Currency (CBDC).

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.070,00 Kopen
1
Litebit
€30.370,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.395,40 Kopen
3
SATOS
€30.597,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...