Timo Bult Timo Bult
19/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2019 07:00

Documentaire Chinese staatstelevisie positief over blockchain, negatief over crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Documentaire Chinese staatstelevisie positief over blockchain, negatief over crypto

De signalen omtrent blockchain-technologie vanuit China zijn de afgelopen tijd steeds positiever geworden. In een documentaire op CCTV1, een televisiezender die eigendom van de Chinese staat is, wordt opnieuw positief gesproken over de technologie. Echter kregen cryptocurrencies er van langs.
Het programma, Focus Report genaamd, ging volgens berichtgeving een uur lang in op blockchain-technologie en alles wat daaruit voort is gekomen. Waar het programma de positieve woorden van president Xi Jinping benadrukt, worden verschillende cryptocurrencies “financiële fraude” en “ponzifraude” genoemd.
Deze houding van de Chinese staat werd volgens Dovey Wan, oprichter van Primitive Crypto en bekend met Chinese zaken omtrent crypto, benadrukt door recente uitspraken van Jinping. De president zei volgens haar het volgende over cryptocurrency-projecten in het algemeen:

Ook al lijken deze vandaag levendig en voortvarend te zijn, morgen staan ze misschien allemaal op de lijst (van criminaliteit).


Kortom, China lijkt niets te veranderen aan zijn “blockchain, niet Bitcoin”-houding. Het enige dat als positief opgevat zou kunnen worden is dat Bitcoin in de documentaire niet specifiek bij naam wordt zwartgemaakt.
Een Chinese staatskrant waarschuwde eind oktober ook al voor cryptocurrencies. De krant schreef: “De toekomst van blockchain is hier.” Echter betekent dit volgens de krant niet dat men moet speculeren met virtuele valuta.
Volgens onderzoeksbedrijf IDC zal China tegen eind 2023 ruim $2 miljard in de blockchain-sector van het land geïnvesteerd hebben. Volgens het onderzoek zou het land zijn investeringen in de sector per jaar met 65,7% vergroten.
China is naar verluidt van plan om een eigen nationale cryptocurrency uit te brengen. Daarvoor was het in oktober opzoek naar zes blockchain-experts die het land kunnen helpen bij het ontwikkelen van deze Central Bank-issued Digital Currency (CBDC).
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie