Simon Bosch Simon Bosch
18/07/2022 16:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 16:12

G20-landen willen meer internationale samenwerking

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
G20-landen willen meer internationale samenwerking

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Nog niet zo lang geleden was er internationaal veel verdeeldheid over hoe cryptocurrencies gereguleerd moeten worden. Dat beloofde ook tussen landen veel frictie, maar nu vindt een omslag plaats in de internationale samenwerking. G20-landen willen nu meer internationale samenwerking voor het reguleren van cryptovaluta.

‘Crypto-industrie verwelkomt Europese banken dankzij MiCa-regulatie’
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Samenwerking zonder grenzen omtrent crypto

Vorige week kwamen de G20-landen samen in Indonesië, waar een breed scala aan onderwerpen werd besproken. Volgens door BeInCrypto aangehaalde bronnen ging het onder andere over de oorlog in Oekraïne, de gevolgen van de pandemie, problemen met bevoorradingsketens van voedsel en energiebronnen en de hoge inflatie. Ook ging het over stablecoin-regulatie internationale samenwerking omtrent crypto.

“Alle partijen steunen meer coördinatie rondom de implementatie van internationale standaarden. Daarbij ligt de nadruk op [het dichten van grensoverschrijdende zwakke plekken] en het behouden van financiële stabiliteit. Verschillende typen crypto-activa moeten strak worden overzien, zoals stablecoins.”

Dat houdt in dat crypto in het algemeen in de toekomst moeten voldoen aan bepaalde standaarden waar alle landen zich mee in kunnen stemmen, en dat er internationaal wordt samengewerkt om bijvoorbeeld grensoverschrijdende criminaliteit wordt voorkomen. Het borduurt voort op wat we eerder deze maand en ook eerder dit jaar hebben gehoord.

Advertentie

China doet ook mee

Een interessante gegadigde van Yi Gang, de voorzitter van China’s centrale bank, de People’s Bank of China. Gang wil dat China nauw samenwerkt in internationaal financieel beleid. Kennelijk is crypto hier een belangrijk onderdeel van. Maar er is in China veel verboden rondom cryptocurrencies, zo mag je er niet in handelen. De spanningen tussen de Chinese en de Amerikaanse overheid maken het opvallend dat China ervoor kiest om juist nauw samen te werken met andere G20-landen.

Het oosterse land is de laatste tijd erg actief in het verder ontwikkelen van de digitale yuan (ook wel ‘e-yuan’. Zo kunnen Chinezen deze tokens gebruiken als een vorm van Universal Basic Income (UBI). Het land zou van de yuan een internationale reservevaluta willen maken. Ondertussen heeft China gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) naar nul gaat. Het is dus bijzonder dat China ook meewerkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie