Timo Bult Timo Bult
18/07/2021 13:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2021 13:04

Ripple (XRP) boekt overwinning, Cardano (ADA) hard fork en meer nieuws van deze week!

Nieuws
Ripple (XRP) boekt overwinning, Cardano (ADA) hard fork en meer nieuws van deze week

Foto: rafapress/Shutterstock

Naast dat crypto exchange Binance in steeds meer landen op de vingers wordt getikt, zagen we ook een aantal positieve ontwikkelingen in de crypto-wereld. In dit artikel lees je een kort overzicht met daarin nieuws van deze week dat je niet mag missen!

Bitcoin ETF’s beleven voor de derde dag op rij massale leegloop

Bitcoin (BTC) exchange Binance stopt volledig met SEPA en stock tokens

Als gevolg van de steeds sterker wordende tegenwind van toezichthouders wereldwijd, moest Binance deze week volledig stoppen met SEPA-stortingen. Dit type stortingen waren een perfecte manier voor Europeanen om geld te storten en op te nemen aangezien het gratis was. Maar door de problemen in het Verenigd Koninkrijk is dit niet langer mogelijk.

Tip: Toch met altcoins handelen op Binance? Via de Nederlandse exchange Bitvavo kan je nog steeds crypto kopen en deze naar Binance sturen. Een handige omweg dus!

Niet alleen in het VK was het raak, ook Italië klopt nu aan bij Binance. De Commissione Nazionale per le Società e la Borsa of CONSOB, zegt dat Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, niet bevoegd is om investeringsdiensten in Italië aan te bieden.

De toenemende druk heeft Binance er waarschijnlijk toe gedwongen om de stock tokens, dat zin getokeniseerde traditionele aandelen, uit de lucht te halen. De zakenpartner die dit voor Binance regelde liet echter al gauw weten dat Binance niet gedwongen werd en dat het een eigen beslissing was.

Advertentie

Positief Bitcoin nieuws

Nu we het negatieve nieuws gehad hebben, kunnen we naar het positieve nieuws kijken. Want ondanks de misschien saaie koersen is er alsnog mooi nieuws te vinden over Bitcoin (BTC). Zo publiceerde blockchain-analysebedrijf Glassnode dat sinds eind juni, elke dag 2.000 BTC van beurzen is afgehaald. Dit is over het algemeen een positief teken.

Daarnaast groeide het Lightning Network (LN) als de bliksem. De schalingsoplossing voor Bitcoin die razendsnelle en goedkope transacties met BTC mogelijk maakt groeide de afgelopen tijd steeds sneller. Mogelijk vloeit dit voort uit de groeiende adoptie van bitcoin als betalingsmiddel. Je kan er bijvoorbeeld mee betalen in een van Las Vegas’ grootste stripclubs!

Polkadot (DOT) lijkt klaar voor nieuwe stijging na recente correctie

Cardano (ADA) stapje dichterbij smart contracts, Ripple (XRP) boekt overwinning

Ten slotte zette Cardano (ADA) deze week een aardig grote stap. Het is namelijk de volgende fase ingegaan van zijn testnet voor de Alonzo hard fork. Alonzo zal smart contracts naar Cardano brengen. Over dit nieuws lees je in dit artikel meer.

Ripple (XRP), dat in een ingewikkelde en grote rechtszaak verwikkeld zit met de Securities and Exchange Commission (SEC), boekte deze week een kleine overwinning. De advocaten van Ripple willen dat William Hinman, voormalig directeur van bedrijfsfinanciën van de SEC, een verklaring aflegt in de rechtbank. De rechter heeft nu een motie van de SEC om dit te voorkomen afgewezen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie