Roy van Krieken Roy van Krieken
14/06/2022 18:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 18:38

Ripple Advocaat Haalt Hard Uit naar SEC

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple Advocaat Haalt Hard Uit naar SEC

Foto: Ryzhi/Shutterstock

Ripple (XRP) advocaat Stu Alderoty heeft onlangs hard uitgehaald naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Alderoty maakt de SEC zich schuldig aan het bewust onderuit halen van innovatie in de Verenigde Staten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple en de SEC

Het is natuurlijk geen geheim dat Ripple geen fan is van de SEC en hun activiteiten. Het crypto bedrijf is al meer dan een jaar verwikkeld in een grote rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder. De SEC stelt dat Ripple zich schuldig heeft gemaakt aan de illegale verkoop van effecten, ofwel securities, in de vorm van de XRP token. Ripple ontkent dit stellig.

Dat betekent ook dat Ripple geen goed woord over heeft voor de SEC, en dit blijkt nogmaals uit de recente woorden van advocaat Alderoty tijdens een interview met Fortune:

“Door handhavingsacties in te stellen, of te dreigen met mogelijke handhaving, wil de SEC de crypto-innovatie in de VS intimideren, platwalsen en failliet laten gaan, allemaal in naam van het ontoelaatbaar verleggen van haar eigen bevoegdheidsgrenzen.”

In het interview met Fortune stelde hij op maandag dat de rechtszaak tegen Ripple als het ware gezien kan worden als een oorlog met de volledige crypto industrie. Volgens hem heeft de SEC het doel om elke cryptocurrency als effect te bestempelen om zo de ultieme jurisdictie over de crypto industrie te verkrijgen.

“Net als een hamer die wil dat alles een spijker is, houdt de SEC alles duister zodat ze kan beweren dat elke crypto een zekerheid is.”

De beruchte Ripple rechtszaak

Ripple vecht in de rechtszaak fel  terug tegen de beschuldigingen van de SEC en beweerde dat een toespraak uit 2018 van Robert Hinman, toenmalig directeur bij de SEC, ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) en XRP had bestempeld als een non-security. 

Ripple betoogde dat de toespraak in strijd was met de beweringen van de SEC tegen Ripple, maar de SEC stelde weer dat de toespraak de eigen persoonlijke opvattingen van de directeur waren en niet de officiële opvatting van de SEC. Deze nuance is een van de meest cruciale aspecten geweest in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie