Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2019 10:05

$8 miljoen van Binance gestolen bitcoin (BTC) zijn verplaatst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In mei werd Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, gehackt. Een deel van de buitgemaakte bitcoin (BTC) is op 8 juli verplaatst. Dat meldt de transactiemonitor Whale Alert op Twitter:


Ruim 7.000 bitcoins werden buitgemaakt tijdens de hack van Binance begin mei. De bitcoins waren destijds ongeveer $40 miljoen waard, maar zijn ondertussen meer dan $80 miljoen waard.
Een dag na de hack bleek dat de gestolen bitcoins in zeven verschillende crypto wallets terecht zijn gekomen. De zeven adressen werden vervolgens door veel exchanges op een zwarte lijst gezet zodat de hackers de gestolen bitcoin niet gemakkelijk konden witwassen.
Een van deze zeven wallets bevatte 706,1 BTC die op 8 juli verplaatst zijn. Een tweede wallet bevatte 1 BTC die ook verplaatst is. Het gaat in totaal om zo’n $8 miljoen aan BTC, ongeveer 10% van het totaal aan gestolen bitcoin.
Waarschijnlijk zijn de bitcoins verplaatst met als doel ze alsnog ergens wit te wassen. Dat zal niet gemakkelijk gaan vanwege de transparantie van blockchain technologie en omdat alle ogen in de markt op de adressen gericht zijn. De hackers hebben echter al aangetoond dat zij geduldig te werk gaan.
Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, had in mei het idee om een zogenaamde rollback van het Bitcoin-netwerk uit te voeren om op die manier de verloren BTC terug te krijgen. Behalve dat het vrij onmogelijk is, viel het voorstel ook erg slecht in de smaak bij de gemeenschap. CZ liet het idee dan ook weer snel varen.
In mei was ook de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange UpBit het doelwit van hackers. Naar verluidt is gisteren de Chinese politie bij kantoren van TRON binnengevallen na beschuldigingen van oplichterij.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie