Rico Engelbarts
08/05/2018 20:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2018 20:07

Australische exchange: Bitcoin verhandelen moet zo simpel zijn als een pizza bestellen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Australische Bitcoin exchange startup Nauticus beweert dat het verhandelen van cryptocurrencies net zo makkelijk zou moeten zijn als het bestellen van een pizza.
Een regionaal financieel artikel van Stockhead verklaart van de in Melbourne gevestigde exchange ambitieuze plannen heeft voor een ontluikend platform. De exchange haalde middels een ICO eerder $17 miljoen op.
Naast de Bitcoin exchange, welke naar eigen zeggen 300 cryptocurrencies en 16 fiat valuta binnen vijf jaar zal ondersteunen, is Nauticus van plan om een eCommerce- en betaalplatform te ontwikkelen. Ook liggen er plannen op tafel voor een “green blockchain mining center”. In 2022 beoogt het bedrijf eigen know-your-customer (KYC) procedures uit te voeren.
Dit is een optimistisch streven, ook voor een bedrijf dat $17 miljoen heeft weten te verwerven. Toch heeft Binance bijvoorbeeld van ICO tot ‘s werelds grootste exchange geschopt in minder dan een jaar tijd. De bij de AUSTRAC geregistreerde startup hoopt een gelijksoortige prestatie te leveren.
In sommige landen hebben investeerders al toegang tot vereenvoudigde cryptocurrency handelsplatformen. Amerikaanse investeerders hebben bijvoorbeeld al geruime tijd toegang tot gebruiksvriendelijke crypto-handelsplatform Coinbase.
Eerder dit jaar realiseerde Square’s Cash App commissievrije Bticoin handel voor een groot aantal gebruikers. In het eerste kwartaal dat de App live was streek het bedrijf een omzet op van $200.000.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie