Robin Hazekamp Robin Hazekamp
07/06/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 14:30

Binance en Coinbase CEO’s verliezen miljarden door aanklachten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance en Coinbase CEO's verliezen miljarden door aanklachten

Foto: Shutterstock/Peyker

Brian Armstrong, CEO van Coinbase en Changpeng Zhao, CEO van Binance hebben deze week een miljardenverlies geleden. De reden hiervoor is de Security and Exchange Commission (SEC) die zowel tegen Binance als tegen Coinbase een rechtszaak heeft aangespannen.

Failliet cryptoplatform Genesis krijgt miljoenenboete na overtreding
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Nettowaarde miljarden in de min

Na de aanklacht is het vermogen van Zhao met 5,1% gedaald en het vermogen van Armstrong met 11,8%. Voor Armstrong betekent dit een verlies van $289 miljoen, voor Zhao is dat een indrukwekkende $1,33 miljard. Het miljardenverlies vond plaats in een tijdspanne van maar 30 uur. De koersen schoten in het rood nadat het nieuws over de aanklacht tegen Binance naar buitenkwam. Een dag later werd ook Coinbase aangeklaagd. De SEC spant de rechtszaken aan omdat het van mening is dat de bedrijven, net als Ripple, handelen in effecten zonder de juiste vergunningen.

Zhao is op Bloomberg’s miljardairs index van de 52e naar de 54e plek gezakt. Armstrong staat momenteel op de 1411e plek in de index. Alhoewel de klap voor beiden groot is, lijkt het niks vergeleken met Zhao’s verlies van vorig jaar. Van het vermogen van bijna $100 miljard dat Zhao in de top 12 van Forbes ranglijst van rijkste mensen ter wereld deed verkeren, is nog maar een kwart over. Armstrong daarentegen heeft afgelopen jaar kunnen profiteren van een marktherstel en zag zijn vermogen met 61% stijgen. 

Advertentie

Binance woedend

De SEC heeft meerdere op de crypto exchanges aanschafbare tokens als effecten bestempeld. Exchanges mogen hier niet in handelen, tenzij ze daar de juiste vergunningen voor hebben. Op onze pagina zijn de 61 cryptocurrencies te vinden die door de SEC zijn bestempeld als effecten.

In een persbericht laat Binance weten teleurgesteld te zijn in het beleid van de SEC. Volgens het bedrijf maakt de SEC een foute keuze door Binance aan te klagen dat met diplomatiek opgelost had kunnen worden. Binance schrijft dat de VS hiermee hun positie als marktleider op het gebied van crypto ondermijnt.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie