Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2019 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 09:25

Visa en Blockchain Capital stoppen $40 miljoen in crypto custodian Anchorage

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
visa_en_blockchain_capital_stoppen_40_miljoen_dollar_in_crypto_custodian_anchorage

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa en Blockchain Capital investeren miljoenen dollars in Anchorage, een cryptocurrency custodial dienst voor institutionele investeerders. Dat meldt Fortune op 10 juli.
Anchorage heeft $40 miljoen opgehaald in een series B financieringsronde geleid door Visa. Ook durfkapitaalfirma Blockchain Capital en Andreessen Horowitz hebben meegedaan aan de financieringsronde. Anchorage haalde al $17 miljoen op in een series A financieringsronde in 2017.
Dit is pas het tweede cryptocurrency-gerelateerde bedrijf waar Visa in investeert. Zowel Anchorage als Visa zijn leden van het Libra-consortium. Dat is de groep die de ontwikkeling van Facebooks nieuwe cryptocurrency-project, de Libra, heeft opgestart. Diogo Monica, mede-oprichter en president van Anchorage, zegt het volgende:

Onze missie met Anchorage is het bevorderen van institutionele participatie in de digitale activaklasse, en deze financiering zal ons vermogen om precies dat te doen verbeteren. Ondersteuning van baanbrekende organisaties als Visa en Blockchain Capital is een bevestiging van de visie van Anchorage voor de opkomende economie van digitale activa.

Anchorage heeft als doel cold storage wallets te vervangen met een nieuw systeem voor institutionele investeerders. Cryptocurrencies bij Anchorage worden opgeslagen en beveiligd via een zogenaamd omnimetric blockchain beveiligingssysteem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI), biometrie en een goedkeuring van meerdere werknemers.
Op deze manier hebben institutionele investeerders gemakkelijk toegang en meer controle over hun cryptocurrencies dan dat zij deze ergens in een kluis zouden bewaren. Aldus het bedrijf. Anchorage biedt ondersteuning voor meer dan 50 cryptocurrencies waaronder bitcoin (BTC) en ether (ETH). Bart Stephens, mede-oprichter van Blockchain Capital, zegt:

Wij geloven dat Anchorage de veiligste plek is om digitale valuta te beheren; ze hebben cryptocurrency opslag beter gemoderniseerd dan fysieke cold storage met behulp van geavanceerde beveiligingstechnieken.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie