Shane Kuijpers
01/01/2022 18:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 18:04

XRP en cardano uit de top 10? Arcane deelt voorspellingen voor 2022

Nieuws
XRP en cardano uit de top 10? Arcane deelt voorspellingen voor 2022

Foto: Ake13bk/Shutterstock

Blockchain onderzoeksbureau Arcane Research heeft in het laatste rapport van 2021 het afgelopen jaar samengevat en alvast vooruitgekeken naar wat er komen gaat. In het onderzoeksrapport komt Arcane dan ook met crypto voorspellingen voor 2022.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin gaat weer beter presteren dan de S&P 500

In het rapport van 2021 was te zien dat bitcoin (BTC) in 2021 stukken beter heeft gepresteerd dan de Amerikaanse aandelenindex S&P 500. De koers van bitcoin is gestegen met 73%, de koers van S&P 500 met 28%. Arcane’s verwacht dat bitcoin ook komend jaar beter gaat presteren dan de aandelenindex. De 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten, per marktkapitalisatie, zijn opgenomen in de S&P 500.

Advertentie

Cardano en XRP uit de top 10 cryptocurrencies

Arcane voorspelt dat cardano (ADA) en XRP (XRP) in 2022 uit de top 10 cryptocurrencies zal verdwijnen. De extreme groei van binance coin (BNB) in het afgelopen jaar (+1.600% op het hoogtepunt) en de fors gestegen marktkapitalisaties van onder andere solana (SOL) en terra (LUNA) zouden de reden zijn. Arcane noemt de NFT (not-fungible tokens) hype ook als reden waarom cardano en XRP mogelijk uit de top 10 verstoten worden.

Avalanche netwerk uit de lucht door storing: wat is er gebeurd?

Andere ‘Layer One’ blockchains gaan beter presteren dan ethereum

Ethereum heeft dit jaar beter gepresteerd dan bitcoin met een stijging van 455% ten opzichte van 73%. Toch zijn er veel zogeheten ‘Layer One’ blockchain die het (procentueel) nog stukken beter hebben gedaan. Terra en Fantom zijn hier voorbeelden van. Zij zijn respectievelijk met 14.823% en 13.549% gestegen in 2021. Volgens Arcane zal deze trend ook in het komende jaar aanhouden.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steeds meer game bedrijven gaan inzetten op NFT’s 

Het is geen geheim dat NFT’s een grote rol hebben gespeeld in de cryptowereld het afgelopen jaar. Arcane verwacht dat steeds meer game bedrijven gaan inzetten op NFT’s. Blockchain bedrijven als Alien Worlds en Splinterlands hebben op dit moment zo’n 526.000 dagelijks actieve gebruikers, volgens de gegevens van DappRadar. Als de voorspelling van Arcane uitkomt gaan traditionele game bedrijven zich dus ook richten op de booming NFT business. 

Bitcoin onder vuur genomen door ECB, investeerders worden gewaarschuwd

Nog meer crypto bedrijven worden beursgenoteerd

Nog meer crypto bedrijven worden beursgenoteerd, is de verwachting van Arcane. Op 14 april was het zover voor Coinbase en komend jaar staat er al een beursgang gepland voor een aantal andere crypto bedrijven en exchanges.

Crypto beurs FTX verkoopt Europese tak terug voor fractie van de prijs

Bitcoin ETF’s zullen gezamenlijk 1 miljoen BTC bezitten

In 2021 zijn er meerdere bitcoin ETF’s (exchange-traded funds) gelanceerd. In totaal gaat dat, op moment van schrijven, om 846.309 BTC. Arcane verwacht een stijgende lijn en denkt dat komend jaar bitcoin ETF’s gezamenlijk 1 miljoen BTC zullen bezitten.

Cryptomarkt kan verder ontploffen door 3 sleutelfactoren, aldus JPMorgan

Hash rates zullen meer geografisch verspreid worden

Na het bitcoin mining verbod in China daalde de bitcoin hash rate aanzienlijk. Ondertussen zijn die rates weer ongeveer terug op het oude niveau en is te zien dat de hash rates uit verschillende delen van de wereld komen. De Verenigde Staten zijn hierin de leider, maar ook Kazachstan en Rusland doen het goed op dat vlak. Arcane denkt dat bitcoin miners zich nog meer gaan verspreiden over de wereld, bijvoorbeeld in Zuid-Amerika.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie