Voxel X Network

Voxel X Network omschrijft zichzelf als een decentraal autonoom ecosysteem voor blockchain gaming. De VXL token is ontworpen om het game- en NFT-ecosysteem van het netwerk te ondersteunen. Naast de eigen token heeft het project met SuperKluster ook een NFT-marktplaats voor het creëren, verkopen en verhandelen van non-fungible tokens (NFT). Kent het platform een decentrale exchange en een zogenaamd lanceerplatform om nieuwe projecten te lanceren.

De SuperKluster NFT-marktplaats geeft gebruikers toegang tot een markt die op dit moment al 41 miljard dollar waard is en de potentie heeft om de grootste kunstmarkt ter wereld te worden. Het blockchain netwerk is zo ontworpen dat het transactie snelheden van meer dan 100.000 transacties per seconde kan verwerken en tegelijkertijd weinig energie verbruikt. Dat gaat voor een gedeelte ten koste van de decentralisatie van het netwerk, maar dat is voor NFTs minder belangrijk dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC). Waar Bitcoin is ontworpen als een geldsysteem waarvan decentralisatie de belangrijkste eigenschap is, draait het bij het Voxel X Network meer om snelheid. De VXL token van het project leeft als ERC-20 token op de Ethereum (ETH) blockchain.

Het is de missie van Voxel X Network om het grootste decentrale, door de community gedreven GameFi en Metaverse ecosysteem te worden. Wat dat betreft zijn ze aardig op weg, want kort na de lancering zitten er al 2.393 leden in de Telegram-groep.

De roadmap van Voxel X Network

Het eerste kwartaal van 2022 staat volledig in het teken van de lancering van het platform. Dit kwartaal draagt in de roadmap dan ook niet voor niets de naam ‘The Start’. Tijdens het eerste kwartaal is de VXL token op Ethereum losgelaten en is de SuperKluster NFT-marktplaats grotendeels klaargestoomd voor gebruik. In april 2022 start het project met een beta-versie van het platform om de eerste Voxelians toegang te geven tot de marktplaats. Voor de rest van het jaar staat onder andere de lancering van de Decentrale Exchange (DEX) op het programma, komt het project met de gaming launchpad en nog veel meer interessante ontwikkelingen.

Ook staat voor het derde kwartaal van 2022 de release van de white paper op het programma voor het zogenaamde NODE-systeem en de blockchain die het project moeten ondersteunen. Het platform is dus zeker nog niet waar het wil zijn, maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. De plannen en ambities voor het Voxel X Network zijn in ieder geval groot.

Voxel X Network en Web3

In 2020 kende het internet wereldwijd 4,66 miljard gebruikers en 2,7 miljard mensen die regelmatig online gamen. Meer dan de helft van al die internetters zijn dus ook actieve gamers. Die enorme economie is op dit moment volgens Voxel X Network nog in handen van een selecte groep techbedrijven. Het zogenaamde Big Tech monopolie. Voxel X Network wil die gamers-economie combineren met cryptocurrency. Een technologie die pas 300 miljoen gebruikers kent en nog relatief klein is. Maar de verwachting is dat in 2024 meer dan 1 miljard mensen aan de cryptocurrencies zitten.

Door het internet, gaming en cryptocurrencies met elkaar te verbinden kan er een nieuwe versie van het internet ontstaan. Het zogenaamde Web3 waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Het grote doel van Web3 is om het internet weer in handen van de gebruikers te brengen. Dat is ook wat Voxel X Network voor ogen heeft. Ze omschrijven zichzelf als de technologie van de toekomst van de revolutionaire game-ervaring. Het doel van Voxel X Network is om creatievelingen, bedrijven en investeerders te steunen om financiële voordelen te genieten en hun eigen verhaal te creëren. De markt heeft volgens de bedenkers van Voxel X Network een ecosysteem nodig om uitvinders de ruimte te geven om hun persoonlijke autonomie en financiële vrijheid terug te pakken.

Voxel X Network en exchanges

Op het moment van schrijven kun je de VXL token kopen bij UniSwap, ShibaSwap, 1inch, Bitmart, BKEX.com en ZTB. Het team is druk bezig om de token op zoveel mogelijk beurzen te krijgen voordat ze de eigen decentrale exchange lanceren. Tot die tijd wil het team onder andere op deze manier naamsbekendheid voor het project genereren.

Daarnaast heeft het project een marketing wallet die met een interessante 4/8 multi-signature constructie werkt. Hierin zitten de fondsen waarmee het project zichzelf kan promoten, leuke acties kan organiseren en natuurlijk exchange listings kan regelen. In deze wallet zit momenteel 3,5 procent van de VXL supply. Interessant is dat Voxel X Network ieder kwartaal ook rapporten publiceert over het gebruik van de marketing wallet voor activiteiten om het project te promoten op andere websites en sociale media.

Waarom richt Voxel X Network zich op DeFi?

Het platform van Voxel X Network is ontworpen om gaming te combineren met blockchain technologie. Voxel X Network wil met het decentralized finance (DeFi) ecosysteem een financiële brug slaan tussen investeerders, game-ontwikkelaars en gamers zelf. Op deze manier wil het VXL holders de kans geven om te participeren in actieve- en passieve manieren om inkomen te genereren. In tegenstelling tot het huidige internet wil Voxel X Network een omgeving creëren waarin het eigendom volledig bij de gebruikers blijft. Decentralisatie en peer-to-peer transacties staan centraal in het Voxel X Network. Het is een nieuwe tak van de financiële wereld die, in de woorden van het project zelf, niet buiten, maar naast de traditionele financiële wereld leeft.

Wat is het idee achter de Voxel token?

Het verschil tussen een pixel en een voxel is dat een pixel een vierkant is in een 2-dimensionale afbeelding, terwijl een voxel een kubus is in een 3-dimensionaal model. Het Voxel X Network is dan ook bedoeld als een platform dat alle essentiële dimensies van de crypto markt in zich vangt: finance, NFTs en games.

Finance: om een passief inkomen te genereren voor investeerders en een actief inkomen voor gamers.

NFTs: de mogelijkheid om NFTs te creëren, verkopen en verhandelen op het platform.

Games: de mogelijkheid om via blockchain technologie financiële waarde in games te creëren om creativiteit, passie en entertainment te belonen.

Alles bij elkaar is Voxel X Network een interessant project dat nog een lange weg te gaan heeft. De concurrentie is groot, maar de ambities bij Voxel X Network zijn in ieder geval groot genoeg om zich te meten met de grootste projecten in de industrie. De tijd zal ons leren wat we nog van dit project gaan zien.

Laatste nieuws