bitcoin_wekelijkse_analyse_het_einde_van_de_descending_triangle_nadert

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: het einde van de descending triangle nadert

16

Afgelopen maandag werd de markt verrast door een flinke stijging in de koers van Bitcoin en daarmee ook een stijging in de koers van de meeste altcoins. Als gevolg van angsten over het voortbestaan van Tether maakte de koers van Bitcoin een flinke sprong daar beleggers hun Tethers massaal inruilden voor Bitcoins. Op Bitfinex werd op een gegeven moment zelfs kort een koers bereikt van $7.800. Echter stonden er een hoop verkopers in de rij om de koers weer naar beneden te duwen en de dag te sluiten onder de $6.800. De problemen omtrent Tether hebben ervoor gezorgd dat er een aanzienlijke discrepantie is tussen de koersen op bijvoorbeeld Bitfinex (die gebruik maakt van Tether) en Coinbase. Terwijl ik dit schrijf is de koers van Bitcoin op Coinbase $6.376 en op Bitfinex $6.600. De koers op Coinmarketcap schommelt hier tussenin op ongeveer $6.474.

Ondanks de opleving van afgelopen maandag en de stroom aan positieve analyses die daarop volgde is er in principe niets veranderd. Als we de discrepantie als gevolg van Tether weglaten (ik heb de koers van Coinbase gebruikt) dan trade de koers van Bitcoin nog steeds in de descending triangle aan de bovenkant van het patroon.

bitcoin_wekelijkse_analyse_het_einde_van_de_descending_triangle_nadert_grafiekAfbeelding 1: dagelijkse koers Bitcoin – Coinbase

Naarmate de koers van Bitcoin de afgelopen dagen wist te stabiliseren rondom de $6.500 op Coinbase werd het sentiment steeds positiever. Persoonlijk deelde ik deze mening niet omdat ik van mening ben dat FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) omtrent Tether nauwelijks een goede basis kan vormen voor een gezonde rally, laat staan een trend omkeren van bearish naar bullish. Gisteren daalde de koers van Bitcoin dan toch licht om onder de $6.400 te sluiten.

Op dit moment is er een hoop te zeggen voor zowel de bulls als de bears in de markt. Ik ben het met de bulls eens dat er de afgelopen maanden een hoop is veranderd in fundamenteel opzicht en er liggen een aantal spannende gebeurtenissen in het verschiet met onder andere de lancering van Bakkt en andere platformen voor Institutionele beleggers. Tegelijkertijd hebben zij keer op keer het $6.000 niveau weten te verdedigen en slagen de bears er niet in om dit te doorbreken.

Aan de andere kant hebben de Bulls enorme moeite om iedere poging tot een rally in stand te houden. Bij de minste of geringste tegenslag verkopen beleggers massaal hun Bitcoins en zakt de koers weer terug richting de $6.000. Mocht de koers van Bitcoin nog een keer door de $6.000 zakken dan geloof ik niet dat de bulls nog de moed en het vertrouwen hebben om terug te vechten. Daarvoor hebben we al te veel mislukte rallies gezien.

Op dit moment naderen we het einde van de descending triangle, ook wel APEX genoemd. Het feit dat de bears nog niet een break door de bodem hebben weten te forceren terwijl we zo dicht bij het einde van dit sterke patroon zitten is iets positiefs en pleit in het voordeel van de bulls.

Desalniettemin is het technische plaatje waar de koers van Bitcoin zich al lange tijd in begeeft niet veranderd en ik blijf daarom bearish omdat de trend dit is. Voor het einde van oktober zullen we weten of de koers naar beneden is uitgebroken of dat de bulls dit negatieve patroon hebben doorbroken.

Op dit moment trekt de koers van Bitcoin zich iets terug (op laag volume) en lijkt de Stoch-RSI zoals te zien in afbeelding 1 om te draaien. In afbeelding 1 is tevens een kleine stijgende trendlijn te zien die zich de afgelopen dagen heeft gevormd. Het is te verwachten dat de huidige pull-back support vindt op deze trendlijn. Een close onder de $6.300 (op coinbase) zou deze trendlijn echter breken.

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.862,40 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.815,47 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.732,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.841,84 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.921,51 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.080,80 Kopen
Laatste nieuws