Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: houdt de rally stand?

0

Welkom bij weer een nieuwe Bitcoin koers weekanalyse. Vorige week sprak ik mijn verwachting uit voor een (korte) rally daar we konden zien dat er een grote – en in mijn optiek onhoudbare – discrepantie was tussen longs en shorts. De verwachte rally werd realiteit en Bitcoin steeg naar een waarde van $7.139 om vervolgens gisteren een korte dip te maken tot $6.802 en weer sterk terug te ‘bouncen’ naar $7.000. Op dit moment staat de koers van Bitcoin net iets onder de $7.000. Het nieuws dat uitkomt over Bitcoin is voornamelijk positief en veel experts zijn bullish op de koers van Bitcoin op de korte en middellange termijn. Aangezien we richting de laatste maanden van 2018 gaan hoopt men op een eindejaarsrally en heerst de verwachting dus ook dat de huidige rally stand houdt. Vandaag wil ik hier wat aandacht aan besteden, want hoewel ik bullish ben op de koers van Bitcoin op de langere termijn ben ik op de korte en middellange termijn nog zeer voorzichtig. Laten we beginnen!

De koers van Bitcoin begeeft zich al maanden in een zogeheten descending triangle. Een descending triangle is een bearish patroon en heeft een grote kans naar beneden uit te breken. In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek weergegeven waarop te zien is hoe deze descending triangle zich heeft geformeerd.

Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek1Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek BTCUSD – Descending triangle

De reden dat ik niet al het optimisme deel is omdat de rally die we op dit moment ervaren niet meer dan een gezonde rebound is en zeer goed past in het bearish patroon dat zich op de langere termijn heeft gevormd. Een ‘sustained break’ door de $7.800 zou dit patroon invalideren, maar daar zijn we nog niet. Tegelijkertijd zien we namelijk dat op de korte termijn de huidige rally in kracht afneemt. De momentum indicatoren zijn – op de dagelijkse grafiek – ‘overbought’ en tevens heeft zicht een ‘rising wedge’ gevormd. Een rising wedge is een bearish patroon.

Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek2Afbeelding 2: Dagelijkse grafiek BTCUSD – Rising wedge

In bovenstaande afbeelding heb ik weergegeven hoe, over de afgelopen dagen, een rising wedge is gevormd. Aangezien dit patroon zich tegelijkertijd vormt aan de bovenkant van een descending triangle en de momentum indicatoren (afbeelding 3) aangeven dat de rally in kracht afneemt is de kans vrij groot dat de huidige rally geen stand houdt.

Bitcoin_BTC_wekelijkse_koersanalyse_houdt_de_rally_stand_grafiek3Afbeelding 3: Dagelijkse grafiek BTCUSD – momentum indicatoren

Op basis van de dagelijkse grafiek van Bitcoin zijn er nog geen duidelijke signalen dat de huidige rally van lange duur zal zijn. Mocht de koers van Bitcoin het niveau van $7.000 weer breken dan zijn mijn ogen vooral gericht op het niveau van $7.500-7.800. Een duurzame break door dit niveau zou zeer bullish zijn en nauwkeurig dienen te worden bestudeerd. Vooralsnog is er geen reden voor overmatig optimisme en dient men vooral zeer voorzichtig te zijn. Ik applaudisseer iedere vorm van positiviteit, maar we moeten de huidige situatie niet uit het oog verliezen.

Goed weekend allemaal en tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws