Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: op jacht naar de $10.000

0

Het was wederom een prachtige week voor Bitcoin. De trend is bullish en toont kracht. Afgelopen week gaf ik aan dat weerstand rondom de $7.800 een belangrijk niveau was om te overwinnen indien de break-out kon worden omgezet in een langere bull-run en de bulls braken dit niveau met vertrouwen. Er was veel volume en de koers schoot diezelfde dag tot een hoogtepunt van $8.500! Het was niet onverwacht dat de bulls bij de weerstand van $8.500 (welke op 20 mei werd gecreëerd) werden tegengehouden. Er is veel terrein gewonnen de afgelopen weken en de markt is overbought. De bulls moeten letterlijk op adem komen en dat is belangrijk want er zal veel kracht nodig zijn om de magische en zeer sterke grens van $10.000 te breken, maar dat is wel het niveau waar de bulls nu naar op jacht zijn! Laten we eens kijken hoe we ervoor staan.

In afbeelding 1 is duidelijk zichtbaar dat de trend sterk bullish is. Op de dagelijkse grafiek bevindt de koers zich zowel boven de 10 dagen EMA (roze lijn) alsmede de 20 dagen EMA (blauwe lijn). Daarnaast lijkt zich op dit moment tevens een bull flag te vormen.


Afbeelding 1: Bitcoin 10 dagen EMA vs 20 dagen EMA – dagelijkse grafiek

Door de sterke rally van de afgelopen dagen is de markt ‘overbought’. In afbeelding 2 is te zien hoe de Stoch-RSI op de dagelijkse grafiek aan het omdraaien is en iets stoom los laat. Ditzelfde is zichtbaar op de 3 dagen grafiek. Op de wekelijkse grafiek zien de momentum indicatoren er gezonder uit.

wekelijkste_bitcoin_analyse_afbeelding2
Afbeelding 2: Bitcoin Stoch-RSI – dagelijkse grafiek

Aangezien de momentum indicatoren een mogelijke correctie impliceren hield ik de pullback van afgelopen dagen goed in de gaten. Vandaag gebeurde er echter iets wat nog maar eens liet zien dat de bulls de overhand hebben in de markt. De koers van Bitcoin brak namelijk even kort door de $8.000 maar vond support op de 200 dagen EMA en het vorige resistance niveau van $7.800! De laatste keer dat we door de 200 EMA heen braken was 20 april en afgelopen dinsdag deden we dat opnieuw. De 200 dagen EMA is een belangrijk niveau en indien de bulls deze trendlijn weten te verdedigen zal dit een belangrijke basis bieden voor de vervolg-rally. Daarnaast is het zeer gezond dat indien een belangrijk resistance niveau wordt gebroken (in dit geval zowel de 200 dagen EMA alsmede $7.800) deze kort daarna wordt getest als support. Het is een bekend principe: resistance wordt support en de re-test wordt ook wel traders-remorse genoemd.

wekelijkste_bitcoin_analyse_afbeelding3
Afbeelding 3: Bitcoin 200 EMA – dagelijkse grafiek

De momentum indicatoren laten zien dat de markt op adem aan het komen is maar aangezien we vandaag sterk support vonden op de 200 EMA verwacht ik niet dat we een sterke pull-back zullen zien. Zoals de grafieken er nu uitzien is het aannemelijk dat de koers van Bitcoin de komende dagen zijdelings zal traden waarbij de momentum indicatoren in neutraler water zullen komen en een bull-flag formatie mogelijk zal worden afgerond. Niet kort daarna verwacht ik dat de rally zich zal voortzetten. Buiten het feit dat de grafieken er bullish uitzien voelt de markt solide. De rallies zijn sterk en de pull-backs matig. Vorige week gaf ik al aan dat indien Bitcoin de koers van $7.800 zou breken een re-test van de $10.000 aannemelijk zou zijn. Mijn mening hierover is de afgelopen dagen enkel versterkt. Het eerstvolgende niveau – opweg naar de $10.000 – waar ik nu naar kijk is de $9.000. Vervolgens is het aannemelijk dat we een re-test krijgen van de $9.000 (resistance wordt support) en het volume opdroogt tussen de $9.500 en $10.000 (op basis van het volume-profiel) alvorens een echte poging wordt gedaan. Een dagelijkse close onder de $7.800 zou mogelijk bearish zijn en goed moeten worden onderzocht maar vooralsnog ben ik bullish en kijk ik ook komende week met vertrouwen tegemoet!

Goed weekend allemaal!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws