Dylan Laat Dylan Laat
02/09/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2023 08:00

3 redenen waarom je ook in altcoins zou moeten investeren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
3 redenen waarom je ook in altcoins zou moeten investeren

Foto: sweeann/Shutterstock

Cryptocurrency is meer dan alleen Bitcoin (BTC). Hoewel Bitcoin de pionier en de meest bekende crypto is, zijn er talloze andere cryptocurrencies, beter bekend als “altcoins” (ofwel, alternatieve coins). In dit artikel bespreken we drie redenen waarom het de moeite waard kan zijn om ook in altcoins te investeren.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

1. Diversificatie van je crypto portfolio

Een van de basisprincipes van investeren is diversificatie, het spreiden van je investeringen over verschillende soorten activa om risico’s te minimaliseren. Dit geldt voor zowel aandelen als crypto.

Door ook in altcoins te investeren, kun je je blootstelling aan de volatiliteit en risico’s van de cryptomarkt verminderen. Als bitcoin bijvoorbeeld slecht presteert, kunnen sommige altcoins nog steeds goed presteren, wat de impact op je totale portfolio kan verkleinen.

Advertisement

2. Hoger rendementspotentieel

Altcoins hebben vaak een lager marktkapitalisatie dan bitcoin, wat betekent dat ze meer ruimte hebben om in waarde te stijgen. Dit biedt een hoger rendementspotentieel.

Tijdens wat vaak wordt aangeduid als “altcoin-seizoen“, zien veel altcoins aanzienlijke prijsstijgingen, soms zelfs meer dan bitcoin. Uiteraard geldt hier dat in het verleden behaalde resultaten natuurlijk geen garantie voor de toekomst bieden.

Daarnaast worden altcoins vaak ook als risicovol gezien in vergelijking met bitcoin. De meeste handelaren scharen altcoins dan ook in de categorie van high-risk, high-reward categorie van investeringen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

3. Innovatieve crypto-technologie en use-cases

Altcoins zijn vaak meer dan alleen maar “alternatieven voor Bitcoin”. Ze kunnen innovatieve technologieën en use-cases bieden die Bitcoin niet heeft.

Denk bijvoorbeeld aan Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) met zijn smart contracts. Of Chainlink dat het gebruik van externe data binnen blockchain-netwerken mogelijk maakt. Dergelijke ontwikkelingen maken het mogelijk om crypto-technologie in andere industrieën te gebruiken.

Investeren in altcoins kan een slimme zet zijn voor diegenen die hun portfolio willen diversifiëren, op zoek zijn naar hogere rendementen en willen investeren in innovatieve technologieën.

Zoals altijd is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je bewust te zijn van de risico’s. Het is zeker niet ongebruikelijk dat altcoins enorme dalingen maken.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement