Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2024 14:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2024 13:56

Apple gebruikers opgelet: crypto mogelijk in gevaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vrouw klaagt Apple aan nadat zij haar ripple (XRP) verliest door iPhone app

Recentelijk is een verontrustende ontdekking gedaan die Mac-gebruikers op scherp zet. Een nieuw onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de M-serie chips van Apple, te vinden in onder meer de Macbooks van Apple, een ernstige kwetsbaarheid bevatten. Deze kwetsbaarheid maakt het mogelijk voor kwaadwillenden om private keys van gebruikers te achterhalen, een scenario dat potentieel desastreuze gevolgen kan hebben voor crypto bezittingen.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Zijn de crypto van Apple gebruikers in gevaar?

Deze kwetsbaarheid is diep geworteld in de fysieke microarchitectuur van de chips en dat betekent dat traditionele patch-methoden tekortschieten, omdat directe aanpassingen aan de chipstructuur natuurlijk onhaalbaar zijn. Een makkelijke oplossing in de vorm van een software-update lijkt dus niet mogelijk op het eerste gezicht.

In plaats daarvan suggereert het rapport dat verdedigingsmechanismen moeten worden ingebouwd in cryptografische software van derden, een oplossing die echter aanzienlijke prestatievermindering voor de chips kan betekenen.

De dreiging manifesteert zich wanneer een kwaadaardige applicatie, die standaard systeemprivileges van de gebruiker heeft, tegelijkertijd met een cryptografische operatie op dezelfde CPU-cluster draait. Deze aanval, genaamd “GoFetch”, kan zowel klassieke als toekomstbestendige encryptiealgoritmen beïnvloeden volgens het onderzoek.

Dat is een behoorlijk technisch verhaal, maar in normaal Nederlands betekent het dus dat de Apple-chips feitelijk een ingebouwde kwetsbaarheid bevatten die kwaadwillenden kunnen misbruiken om private keys van slachtoffers te stelen. Hiervoor is wel eerst een infectie met een kwaadaardige applicatie nodig, iets wat voorkomen kan worden door goed op te letten online.

Advertentie

Wat betekent dit voor Apple en zijn gebruikers?

Met GoFetch is het cruciaal voor Mac-gebruikers om waakzaam te blijven en de aanbevelingen van Apple op te volgen om hun digitale bezittingen te beschermen. Zeker gezien het feit dat de kwetsbaarheid niet zomaar opgelost kan worden.

Terwijl Apple werkt aan oplossingen voor deze kritieke kwetsbaarheid, is het voor gebruikers essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste beveiligingsupdates en beste praktijken te volgen om hun gevoelige informatie te beschermen. Met name crypto-investeerders met crypto wallets doen er goed aan om extra waakzaam te zijn.

Of er al grote diefstallen hebben plaatsgevonden middels deze kwestsbaarheid is niet bekend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie