Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2023 09:41 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 09:41

Bitcoin-gerelateerde crypto stijgen explosief ondanks rode markt

Nieuws
Bitcoin-gerelateerde crypto stijgen explosief ondanks rode markt

Foto: Billion Photos/Shutterstock

De crypto markt is opvallend stil de laatste tijd met weinig volume en liquiditeit. Ook deze week beginnen de koersen van de allergrootste munten rustig, maar wellicht volgt nog wat volatiliteit met de maandelijkse sluiting.

Toch vinden er al wat merkwaardige ontwikkelingen plaats die voor wat opschudding zorgen. Zo vangt een bekend DeFi platform een flinke klap door een grote hack en stijgen bitcoin-gerelateerde munten sterk. De totale marktkapitalisatie blijft echter op $1,23 biljoen hangen.

Crypto-stemmers gaan ‘groot verschil’ maken bij verkiezingen VS
Crypto-stemmers gaan 'groot verschil' maken bij verkiezingen VS

Bitcoin koers in krapste bereik ooit

Bitcoin (BTC) zit nog altijd vast en inmiddels zelfs in het krapste bereik ooit. Bitcoin staat vandaag met $29.380 net 0,3% in de plus. Afgelopen week werd op een uitbraak verwacht met het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, maar die bleef uit. Kan de maandelijkse sluiting vandaag voor meer volatiliteit zorgen?

Advertentie

Ethereum koers heeft het al zwaarder

Ethereum (ETH) dipte gisteren mee met bitcoin, maar herstelde vervolgens minder sterk. ETH stuiterde niet terug naar dezelfde prijs, maar bleef onder $1.875 steken. De ETH koers komt momenteel rond $1.867 uit en staat daarmee juist 0,3% in de min. We zien de laatste tijd steeds vaker berichten over whales die ontwaken, later hierover meer op Crypto Insiders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Tron hardste daler in rode crypto top 10

Binance coin (BNB) herstelde sterker van de dip en staat als enige grote altcoin in het groen vandaag. Met een prijs van $243,6 staat BNB 0,5% in de plus. Cardano (ADA) staat echter al 0,7% in de min en komt op $0,313 uit.

Ripple (XRP) staat 1,1% in de min en zakt terug naar $0,7. Litecoin (LTC) zakt ook met 1,1% en komt op $93,7 uit. Dogecoin (DOGE) zakt met 1,2% naar $0,079. Solana (SOL) staat al 2,1% in het rood en daalt naar $24,5. Tron (TRX) is echter verreweg de grootste verliezer onder de grootste munten en zakt met 4,6% naar $0,0784.

Curve koers vangt forse klap door aanval

Ook de top 100 kleurt voornamelijk rood vandaag. Noch harder dan tron daalt vandaag frax share (FXS). De FXS koers verliest 7,2% van zijn waarde en valt terug naar $6. Curve (CRV) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met 12,5% naar $0,64. Dat heeft natuurlijk alles te maken met een hack, hierover ook later vandaag meer op Crypto Insiders.

Bitcoin-gerelateerde munten gaan als raketten

Toch hebben we nog een handjevol forse stijgers vandaag. Zo staan toncoin (TON) en xdc network (XDC) zo’n 4% in de plus. Ecash (XEC) stijgt met 5% en optimism (OP) zelfs met 8%.

Wat opvalt is dat bitcoin-gerelateerde munten erg sterk stijgen. Zo staat bitcoin (BCH) 4,3% in de plus en komt op $253,8 uit. Bitcoin sv (BSV) stijgt zelfs met bijna 13% naar $40,1. Vlak buiten de top 100 hebben we bitcoin gold (BTG). De BTG koers staat momenteel maar liefst 36,5% in de plus en schiet naar $19,1.

De reden waarom deze drie munten zo sterk stijgen heeft wellicht te maken met nieuws omtrent Coinbase en de Amerikaanse toezichthouder. Ook hierover volgt vandaag later meer op Crypto Insiders.

https://twitter.com/WhaleCoinTalk/status/1685801339526201344

Flex Coin en Open Exchange Token stijgen ook hard

Toch blijft het daar niet bij. In de top 100 zelf hebben we nog flex coin (FLEX), die in de afgelopen 24 uur met bijna 22% steeg naar $5,53. In de top 200 hebben we nog de open exchange token (OX), die afgelopen nacht met bijna 24% steeg naar $0,055, een nieuwe all-time high.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie