Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2018 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2018 15:40

Gaat stablecoin Basis haar deuren sluiten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
gaat_stablecoin_basis_haar_deuren_sluiten

Het Amerikaanse stablecoin project Basis gaat haar deuren sluiten en investeerders terugbetalen, zo meldt The Block op 13 december.
Meerdere personen zouden gemeld hebben dat het bedrijf Basis, dat eerder dit jaar $133 miljoen ophaalde voor haar project, tegen regelgeving aangelopen zou zijn waardoor het bedrijf moet sluiten. Het is onbekend om welke regelgeving het precies gaat noch om welke toezichthoudende instantie het gaat.
Basis werd ondersteund door een aantal grote investeerders als Bain Capital Ventures, GV, Andreessen Horowitz en Lightspeed Ventures. Volgens The Block zal Basis zelf nog een officiële verklaring afgeven omtrent de situatie maar dat is op moment van schrijven nog niet gebeurd.
Stablecoins, cryptocurrencies die een vaste waarde hebben, zijn in 2018 steeds populairder geworden. In september werd de stablecoin Paxos Standard (PAX) aangekondigd en in oktober werd gemeld dat er al tientallen miljoenen aan PAX-tokens in omloop zijn. Gemini, de cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, kondigde tevens in september een stablecoin aan: de Gemini dollar (GUSD).
Echter kwam Tether (USDT), de bekendste stablecoin, dit jaar onder hevig vuur te liggen. De cryptocurrency, gemanaged door cryptocurrency-exchange Bitfinex, zou niet de 1:1 Amerikaanse dollar waarde hebben zoals wordt beweerd. In november kondigde het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan dat het een crimineel onderzoek gaat starten naar Tether, Bitfinex en de eventuele prijsmanipulatie die heeft plaatsgevonden.
Toezichthoudende instanties lijken een steeds strengere houding tegenover de crypto-markt te hebben. Onderzoeksbureau Diar meldde woensdag 12 december dat de dagen van Initial Coin Offerings (ICO) geteld lijken te zijn door een combinatie van een bearmarkt en toenemende druk vanuit regelgevende instanties. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beboette vorige maand twee blockchain-bedrijven; Airfox en Paragon. Ook werden bokser Floyd Mayweather en DJ Khaled door de SEC beboet voor het promoten van frauduleuze ICO’s.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie