Gaat stablecoin Basis haar deuren sluiten?

Het Amerikaanse stablecoin project Basis gaat haar deuren sluiten en investeerders terugbetalen, zo meldt The Block op 13 december.

- Advertentie -

Meerdere personen zouden gemeld hebben dat het bedrijf Basis, dat eerder dit jaar $133 miljoen ophaalde voor haar project, tegen regelgeving aangelopen zou zijn waardoor het bedrijf moet sluiten. Het is onbekend om welke regelgeving het precies gaat noch om welke toezichthoudende instantie het gaat.

Basis werd ondersteund door een aantal grote investeerders als Bain Capital Ventures, GV, Andreessen Horowitz en Lightspeed Ventures. Volgens The Block zal Basis zelf nog een officiële verklaring afgeven omtrent de situatie maar dat is op moment van schrijven nog niet gebeurd.

Stablecoins, cryptocurrencies die een vaste waarde hebben, zijn in 2018 steeds populairder geworden. In september werd de stablecoin Paxos Standard (PAX) aangekondigd en in oktober werd gemeld dat er al tientallen miljoenen aan PAX-tokens in omloop zijn. Gemini, de cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, kondigde tevens in september een stablecoin aan: de Gemini dollar (GUSD).

Echter kwam Tether (USDT), de bekendste stablecoin, dit jaar onder hevig vuur te liggen. De cryptocurrency, gemanaged door cryptocurrency-exchange Bitfinex, zou niet de 1:1 Amerikaanse dollar waarde hebben zoals wordt beweerd. In november kondigde het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan dat het een crimineel onderzoek gaat starten naar Tether, Bitfinex en de eventuele prijsmanipulatie die heeft plaatsgevonden.

Toezichthoudende instanties lijken een steeds strengere houding tegenover de crypto-markt te hebben. Onderzoeksbureau Diar meldde woensdag 12 december dat de dagen van Initial Coin Offerings (ICO) geteld lijken te zijn door een combinatie van een bearmarkt en toenemende druk vanuit regelgevende instanties. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beboette vorige maand twee blockchain-bedrijven; Airfox en Paragon. Ook werden bokser Floyd Mayweather en DJ Khaled door de SEC beboet voor het promoten van frauduleuze ICO’s.

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.041,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.044,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€16.145,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.150,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.333,30 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...