Erik Juffermans Erik Juffermans
23/03/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2023 11:00

Je kunt nu tether USDT versturen via Telegram chat

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BTC, ETH en meer crypto dik in de plus, Telegram toncoin stijgt als raket

Foto: DenPhotos/Shutterstock

Het is nu mogelijk om tether (USDT) te versturen via Telegram, de zeer populaire berichtendienst. Sinds vorig jaar ondersteunt de chat-app ook transacties met toncoin (TON) en voegde het bitcoin (BTC) toe aan zijn marktplaats. De app breidt nu zijn crypto diensten dus uit met de toevoging van de grootste stablecoin op de markt: USDT.

Sony test nieuwe eigen stablecoin op het Polygon netwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto adoptie neemt toe

De ondersteuning van stablecoin transacties biedt de nodige voordelen ten opzichte van meer reguliere crypto. Een stablecoin is namelijk gelinkt aan een externe valuta, en zou daarom minder volatiel moeten zijn. De waarde van USDT is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en is een zeer populaire munt voor crypto-handel. De nieuwe USDT ondertsteuning is dan ook een grote stap voor de applicatie.

Maar ook voor de adoptie van crypto in het algemeen is het een grote stap. Crypto verzenden en ontvangen met Telegram is in feite net zo gemakkelijk als een bericht verzenden. Momenteel heeft de chat-app 550 miljoen actieve gebruikers per maand, waarvan het grootste deel afkomstig uit China en India. 

Tether doet zeer goede zaken

Tether is de grootste speler op de stablecoin markt. Hoewel het bedrijf in het verleden vaak het mikpunt is geweest van kritiek, lijkt het zich eindelijk te hebben gevestigd als de koning onder de stablecoins. Het bedrijf oogt gezond en transparant en de kritiek van voorheen lijkt weinig houvast meer te hebben.

Eerder deze maand was het even hectisch in de stablecoin sector. Een andere grote stablecoin, USDC van Circle, verloor namelijk kortstondig zijn koppeling met de dollar na slecht nieuws uit de bankenwereld, en daalde tot onder de 80 dollarcent

Ook de stablecoin van Binance, BUSD, kreeg het vuur aan de schenen. De stablecoin werd door de Amerikaanse financiële waakhond in het vizier gehaald. BUSD zou namelijk een ongeregistreerd effect zijn. Er werd gestopt met het uitgeven van nieuwe BUSD, en het circulerende aanbod werd omlaag gebracht.

Ondanks al die commotie en ellende voor USDC en BUSD, lijkt USDT juist te profiteren van de commotie. Het marktaandeel van USDT steeg naar 57 procent. De rust in de stablecoin markt is inmiddels teruggekeerd, maar die stijgende trend van de USDT dominantie lijkt zich vooralsnog door te zetten. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie