Roy van Krieken Roy van Krieken
25/02/2024 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 14:32

Ripple-concurrent Stellar komt met een gigantische update

XRP-XRP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple concurrent Stellar verwelkomt euro stablecoin

Foto: Travis Wolfe/Shutterstock

Het Stellar (XLM) netwerk heeft aangekondigd dat hun langverwachte update nu live is. Als bekende concurrent van Ripple (XRP) bieden de nieuw toegevoegde ‘smart contracts’ nog meer functionaliteit.

Na meer dan twee jaar ontwikkelen, tientallen miljoenen ophalen en vertragingen door bugs, wordt er gehoopt dat de toevoeging van smart contracts het Stellar-netwerk tot nieuwe hoogtes zal brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Smart contracts op Stellar

Smart contracts zijn digitale contracten tussen twee partijen die automatisch worden uitgevoerd zodra er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zonder tussenkomst van een derde partij.

De op blockchain-technologie gebaseerde contracten zijn zeer breed inzetbaar. Ze worden gebruikt voor het automatiseren van transacties, het vastleggen van voorwaarden in contracten en het beheren van digitale activa. Ook maken ze het gebruik van decentralized apps (dApps) mogelijk.  Smart contracts kunnen door al deze mogelijkheden veel tijd en geld besparen.

Stellars ‘Soroban’ komt uit in fases

De voornaamste doelen van het nieuwe smart contractsnetwerk genaamd ‘Soroban’ zijn gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit. Daarom is SDF van plan Soroban uit te brengen in tien fases. Het voordeel van gefaseerd uitbrengen is dat er rustig gekeken kan worden wat het effect is van smart contracts op het netwerk. Zo kunnen prestaties, veiligheid en stabiliteit in de gaten worden gehouden. Langzaamaan wordt Soroban zo uitgebreid totdat het op maximale capaciteit kan opereren.

Ook zal er nog meer functionaliteit worden toegevoegd aan Soroban. Zodra het netwerk aan voldoende stresstests is onderworpen en het ecosysteem voldoet, wil SDF namelijk dApps toevoegen.

Advertentie

Concurrent van Ripple

Stellar en Ripple hebben allebei een netwerk waarop er met gemak internationale transacties kunnen worden verricht. Het verschil is dat Stellar een non-profit is en zich vooral richt op doorsnee mensen als gebruikers, terwijl Ripple zich focust op grote financiële instellingen. Stellar en Ripple bieden hun gebruikers allebei zeer snelle transacties. Waar traditionele banken soms dagen over internationale betalingen doen, kan het via Stellar en Ripple in enkele seconden.

Ondanks deze gigantische upgrade is de koers van de stellar token (XLM) niet noemenswaardig gestegen. De huidige prijs, $0,1136, is slechts een schijntje van $0,8756, de hoogste prijs die het ooit heeft bereikt in januari 2018.  Voor SDF is het de hoop dat de toevoeging van smart contracts aan het netwerk, het bedrijf en zijn token weer naar nieuwe hoogtes kan brengen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie