Roy van Krieken Roy van Krieken
25/02/2024 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 14:32

Ripple-concurrent Stellar komt met een gigantische update

XRP-XRP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple concurrent Stellar verwelkomt euro stablecoin

Foto: Travis Wolfe/Shutterstock

Het Stellar (XLM) netwerk heeft aangekondigd dat hun langverwachte update nu live is. Als bekende concurrent van Ripple (XRP) bieden de nieuw toegevoegde ‘smart contracts’ nog meer functionaliteit.

Na meer dan twee jaar ontwikkelen, tientallen miljoenen ophalen en vertragingen door bugs, wordt er gehoopt dat de toevoeging van smart contracts het Stellar-netwerk tot nieuwe hoogtes zal brengen.

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Smart contracts op Stellar

Smart contracts zijn digitale contracten tussen twee partijen die automatisch worden uitgevoerd zodra er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zonder tussenkomst van een derde partij.

De op blockchain-technologie gebaseerde contracten zijn zeer breed inzetbaar. Ze worden gebruikt voor het automatiseren van transacties, het vastleggen van voorwaarden in contracten en het beheren van digitale activa. Ook maken ze het gebruik van decentralized apps (dApps) mogelijk.  Smart contracts kunnen door al deze mogelijkheden veel tijd en geld besparen.

Stellars ‘Soroban’ komt uit in fases

De voornaamste doelen van het nieuwe smart contractsnetwerk genaamd ‘Soroban’ zijn gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit. Daarom is SDF van plan Soroban uit te brengen in tien fases. Het voordeel van gefaseerd uitbrengen is dat er rustig gekeken kan worden wat het effect is van smart contracts op het netwerk. Zo kunnen prestaties, veiligheid en stabiliteit in de gaten worden gehouden. Langzaamaan wordt Soroban zo uitgebreid totdat het op maximale capaciteit kan opereren.

Ook zal er nog meer functionaliteit worden toegevoegd aan Soroban. Zodra het netwerk aan voldoende stresstests is onderworpen en het ecosysteem voldoet, wil SDF namelijk dApps toevoegen.

Advertentie

Concurrent van Ripple

Stellar en Ripple hebben allebei een netwerk waarop er met gemak internationale transacties kunnen worden verricht. Het verschil is dat Stellar een non-profit is en zich vooral richt op doorsnee mensen als gebruikers, terwijl Ripple zich focust op grote financiële instellingen. Stellar en Ripple bieden hun gebruikers allebei zeer snelle transacties. Waar traditionele banken soms dagen over internationale betalingen doen, kan het via Stellar en Ripple in enkele seconden.

Ondanks deze gigantische upgrade is de koers van de stellar token (XLM) niet noemenswaardig gestegen. De huidige prijs, $0,1136, is slechts een schijntje van $0,8756, de hoogste prijs die het ooit heeft bereikt in januari 2018.  Voor SDF is het de hoop dat de toevoeging van smart contracts aan het netwerk, het bedrijf en zijn token weer naar nieuwe hoogtes kan brengen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie