Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2019 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:55

Ripple verwelkomt CEO van grootse Japanse financiële dienstverlener

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple verwelkomt CEO van grootse Japanse financiële dienstverlener

Foto: rafapress/Shutterstock

Yoshitaka Kitao, directeur, president en CEO van SBI Holdings Inc. wordt lid van de raad van bestuur bij Ripple. Dat meldt de website van Ripple op 25 april.
De Japanse financiële dienstverlener SBI was al partner van Ripple in een gezamenlijke onderneming genaamd “SBI Ripple Asia.” Kitao vervangt Takashi Okita, CEO van SBI Ripple Asia, in de raad van bestuur. Yoshitaka Kitao richtte SBI Holdings op in juli 1999, daarvoor was hij CFO van de Softbank Corporation.
Yoshitaka Kitao

Blockchain en cryptocurrencies veranderen de manier waarop we geld over de hele wereld verplaatsen, en Ripple is de drijvende kracht achter deze positieve verandering. Ik ben enthousiast over deze mogelijkheid om mijn expertise uit te besteden en deel te nemen aan de volgende groeifase van het bedrijf.

Aldus Yoshitaka Kitao. Chris Larsen, uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur bij Ripple, zegt:

Ik verheug me om Mr. Kitao te verwelkomen in ons raad van bestuur. Van conventionele financiële markten tot digitale activamarkten, zijn diepgaande kennis van de financiële dienstensector zal waardevolle zakelijke en financiële expertise brengen […]

Een jaar geleden bevestigde Kitao dat de SBI Group een eigen cryptocurrency-exchange, genaamd SBI Virtual Currencies, in Japan in de zomer van 2018 zal lanceren.
Vorige maand kondigde de Indiase Federale Bank aan dat het zich heeft aangesloten bij RippleNet, het betalingsnetwerk van Ripple.  RippleNet liet eerder dit jaar weten dat het al meer dan 200 klanten heeft.
Begin maart kondigde Xspring, het ecosysteem-project van Ripple voor ontwikkelaars, samen met blockchain-platform Forte, een blockchain gaming fonds van $100 miljoen aan.
XRP, de cryptocurrency ondersteund door Ripple, werd vorige maand toegevoegd aan de grote Chinese cyptocurrency-exchange Huobi.
De wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David van afgelopen maandag gemist? Je kan hem hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie