Roy van Krieken Roy van Krieken
28/12/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2021 13:05

Shiba Inu populairste crypto van 2021 op CoinMarketCap

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba_Inu_populairste_crypto_van_2021_op_CoinMarketCap

Foto: dennizn/Shutterstock.com

2021 was een uitstekend jaar voor de meeste cryptocurrencies, maar de meme-coin Shiba Inu deed het wel heel bijzonder. De groei van deze crypto was ronduit absurd te noemen en kortstondig belandde SHIB zelfs in de top 10 van grootste cryptocurrencies. De hype rondom het project was enorm groot. Zelfs zo groot dat Shiba Inu de meest populaire coin was op de crypto tracking website CoinMarketCap.

14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

CoinMarketCap

De Shiba Inu gemeenschap is in een korte tijd exponentieel gegroeid. Een tijdje terug werd zelfs de magische mijlpaal van 1 miljoen SHIB holders behaald. Sinds de all-time high is de hype enigszins verminderd, maar nog altijd heeft SHIB in een speciaal plekje in de harten van veel crypto investeerders.

CoinMarketCap heeft via het social media platform Twitter bekend gemaakt wat de meest populaire coins waren waar mensen naar hebben gezocht. Verrassend is dat niet bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) op nummer 1 staat, maar dat deze prestigieuze plek in handen is van Shiba Inu.

Maar liefst 188 miljoen keer is de pagina van Shiba inu op CoinMarketCap in 2021 bezocht. De koning der cryptocurrencies, bitcoin, moest genoegen nemen met een tweede plek. Bitcoin werd slechts 145 miljoen keer opgezocht.

Meme-coins

Het is opmerkelijk, maar niet geheel verrassend dat Shiba Inu zo populair was op CoinMarketCap. 2021 was duidelijk het jaar van de meme-coins. Niet alleen Shiba Inu doet het namelijk goed, ook dogecoin (DOGE) staat op plek 3 in de ranglijst van CoinMarketCap.

Een jaar geleden was het concept van meme-coins nog totaal onbekend. Niemand zou destijds kunnen vertellen wat dit nou precies inhoudt. Vandaag de dag zijn meme-coins niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrencies. Het zijn zelfs vaak de eerste crypto projecten waar nieuwe investeerders mee in aanraking komen.

Het lijkt er dan ook niet op dat dit in 2022 anders zal zijn. Bestaande meme-coins zoals dogecoin en shiba inu zullen niet snel in de vergetelheid geraken en nieuwe meme-coins zullen in een rap tempo uit de grond gestampt worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie