Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 12:15

Terra oprichter Do Kwon vrijgelaten op borgtocht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gelekte berichten tonen Terra (LUNA) oprichters' duistere plannen

Foto: TY Lim / Shutterstock.com

Deze week was het exact één jaar geleden dat de cryptomarkt donkerrood kleurde nadat het Terra (LUNA) ecosysteem dramatisch ten onder ging. De algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) verloor zijn koppeling met de Amerikaanse dollar en liet het gehele ecosysteem imploderen. Het debacle heeft tot grote verliezen geleid bij investeerders en in zekere zin een kettingreactie aan faillissementen in gang gezet. In maart werd de beruchte oprichter van het Terra-netwerk, Do Kwon, opgepakt in Montenegro en sindsdien blijft het crypto nieuws volstromen met ontwikkelingen binnen deze zaak.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Borgtocht en huisarrest voor Terra oprichter

Om precies te zijn werd Do Kwon op 23 maart gearresteerd op een vliegveld in Montenegro, nadat hij met vervalste papieren het land probeerde te verlaten. Meerdere aanklachten van fraude hangen hem boven het hoofd in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Singapore.

Zowel de VS als zijn thuisland Zuid-Korea willen hem dolgraag vervolgen, maar het is momenteel nog niet zeker naar welk land hij uitgeleverd zal worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal hier binnenkort duidelijkheid over komen.

Enkele weken geleden kon je bovendien lezen dat Do Kwon ook nog eens is aangeklaagd in Montenegro wegens vervalsing. Inmiddels zijn Do Kwon en Han Chang-Joon, de chief financial officer van Terraform Labs, op borgtocht vrijgelaten in het Oost-Europese land.

Op 12 mei heeft de lokale autoriteit namelijk een officieel document vrijgegeven waarin staat dat het voorgestelde borgtochtaanbod voor Do Kwon en Chang-Joon van elk 400.000 euro (436.000 dollar) is aanvaard door de rechtbank, samen met huisarrest. De borgtocht zal worden opgenomen in een speciale sectie van de begroting van de rechtbank in het geval dat het huisarrest wordt geschonden.

Advertisement

$176 miljoen aan assets bevroren

In het meest recente nieuws over de Terra-oprichter kon je lezen dat Do Kwon voor 176 miljoen dollar aan persoonlijke assets in moest leveren bij de Zuid-Koreaanse overheid. Ook beval rechter Yun Chan-Young dat het vooralsnog verboden is voor Do Kwon om zijn assets, waaronder een luxe appartement, verschillende geïmporteerde auto’s en nog veel meer, te verkopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement