Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 12:15

Terra oprichter Do Kwon vrijgelaten op borgtocht

Nieuws
Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit

Foto: TY Lim / Shutterstock.com

Deze week was het exact één jaar geleden dat de cryptomarkt donkerrood kleurde nadat het Terra (LUNA) ecosysteem dramatisch ten onder ging. De algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) verloor zijn koppeling met de Amerikaanse dollar en liet het gehele ecosysteem imploderen. Het debacle heeft tot grote verliezen geleid bij investeerders en in zekere zin een kettingreactie aan faillissementen in gang gezet. In maart werd de beruchte oprichter van het Terra-netwerk, Do Kwon, opgepakt in Montenegro en sindsdien blijft het crypto nieuws volstromen met ontwikkelingen binnen deze zaak.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Borgtocht en huisarrest voor Terra oprichter

Om precies te zijn werd Do Kwon op 23 maart gearresteerd op een vliegveld in Montenegro, nadat hij met vervalste papieren het land probeerde te verlaten. Meerdere aanklachten van fraude hangen hem boven het hoofd in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Singapore.

Zowel de VS als zijn thuisland Zuid-Korea willen hem dolgraag vervolgen, maar het is momenteel nog niet zeker naar welk land hij uitgeleverd zal worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal hier binnenkort duidelijkheid over komen.

Enkele weken geleden kon je bovendien lezen dat Do Kwon ook nog eens is aangeklaagd in Montenegro wegens vervalsing. Inmiddels zijn Do Kwon en Han Chang-Joon, de chief financial officer van Terraform Labs, op borgtocht vrijgelaten in het Oost-Europese land.

Op 12 mei heeft de lokale autoriteit namelijk een officieel document vrijgegeven waarin staat dat het voorgestelde borgtochtaanbod voor Do Kwon en Chang-Joon van elk 400.000 euro (436.000 dollar) is aanvaard door de rechtbank, samen met huisarrest. De borgtocht zal worden opgenomen in een speciale sectie van de begroting van de rechtbank in het geval dat het huisarrest wordt geschonden.

Advertentie

$176 miljoen aan assets bevroren

In het meest recente nieuws over de Terra-oprichter kon je lezen dat Do Kwon voor 176 miljoen dollar aan persoonlijke assets in moest leveren bij de Zuid-Koreaanse overheid. Ook beval rechter Yun Chan-Young dat het vooralsnog verboden is voor Do Kwon om zijn assets, waaronder een luxe appartement, verschillende geïmporteerde auto’s en nog veel meer, te verkopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie