Thom Derks Thom Derks
02/12/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 15:15

Tether reageert op volgende ronde van doemscenario-roddels

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Las reservas de Tether USDT son muy dudosas, dice el ex jefe de la SEC

Foto: Robert Paternoster/Shutterstock

De Wall Street Journal opende op 1 december een volgende aanval op de industrie en ditmaal stond wederom Tether, uitgever van de USDT stablecoin, in het vizier van de machtige krant. Het nieuwsmedium claimt dat Tether steeds vaker zijn eigen stablecoins aan klanten leent, in plaats van ze te verkopen voor daadwerkelijke Amerikaanse dollars.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Risico omtrent Tether neemt toe

Dit resulteert erin dat het risico op de implosie van Tether toeneemt bij een volgende grote capitulatie. De Wall Street Journal schrijft:

“Het bedrijf kan in de positie komen dat het onvoldoende liquide middelen bezit om in een crisis aan zijn verplichtingen te voldoen.”

De Amerikaanse krant claimt de boeken van Tether onderzocht te hebben, waarin het bewijs voor deze leningen staat. Het meest recente rapport suggereert dat deze vorm van leningen nu gegroeid is tot 6,1 miljard dollar, wat ongeveer 9 procent van alle assets van het bedrijf inneemt.

Tether laat dit natuurlijk niet zomaar over zich heenkomen en slaat terug in een blogpost. “WSJ & CO: The Hypocrisy of Mainstream Media, Asleep at the Wheel of Information”, zo luidt de titel van de blogpost van Tether.

Advertentie

Tether in de tegenaanval

De voornaamste boodschap in de blogpost van Tether draait om het feit dat de mainstream media er niet in geslaagd is om het omvallen van partijen als FTX te voorspellen, terwijl ze continu de focus op Tether houden.

Overigens ontkent het niet dat de leningen die de Wall Street Journal besprak inderdaad in de boeken staan. De krant schreef dat Tether in de problemen kan komen, omdat de leningen uitgedrukt zijn in de eigen USDT. Als de waarde van de stablecoin zakt, dan kan het bedrijf daar schade van ondervinden.

“Dit slaat volkomen de plank mis en miskent de assets die aan USDT ten grondslag liggen. De leningen zijn door extreem veel onderpand beschermd en worden zelfs gedekt door Tether zelf als dat nodig blijkt.”

Het is overigens niet de eerste keer dat WSJ uithaalt naar Tether.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie