Tether’s USDT groeit $500 miljoen na maandenlange dalingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Onlangs maakte Bloomberg bekend dat zij reden hebben om te geloven dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar de bedrijvigheden van stablecoin-uitgever Tether (USDT) zijn gestart. Dit onderzoek staat volgens Bloomberg in het teken van fraude en werd onlangs naar een nieuw departement binnen het ministerie verplaatst. Tether heeft ondertussen op de geruchten gereageerd en noemt de informatie van Bloomberg onzin.

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De marktkapitalisatie van tether (USDT), de grootste stablecoin van de crypto-markt, is voor het eerst in drie maanden weer gegroeid. Na een maandenlange negatieve trend, ziet het bedrijf achter de stablecoin nu eindelijk weer positieve instromen. Is dit een teken dat de markt langzaamaan aan het herstellen is?

Tether marktkapitalisatie groeit, vertrouwen ook?

De marktkapitalisatie van USDT, dat is de totale waarde van alle USDT coins in omloop, is de afgelopen maanden flink gedaald. Maar voor het eerst sinds deze neerwaartse trend inzette is de afgelopen week weer een significante toename te zien. Het gaat om een toename van rium $500 miljoen. Dit kan een indicatie zijn dat de vraag naar USDT toeneemt, wat weer op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden.

Marktkapitalisatie van USDT van de afgelopen 7 dagen – Bron: CoinMarketCap

De marktkapitalisatie begon zijn duik in mei dit jaar. Op dat moment was de stablecoin nog goed voor een marktwaarde van ruim $83 miljard. Maar mede door de paniek omtrent de ineenstorting van het Terra (LUNA) ecosysteem en daarmee de UST stablecoin, kreeg ook Tether een flinke klap.

Onder andere door fear, uncertainty and doubt (FUD) omtrent de reserves van Tether verloren veel investeerders hun vertrouwen in de stablecoin. De marktkapitalisatie stortte hierdoor in tot een niveau van $65 miljard.

Binance CEO: ‘veel geld aan de zijlijn wachtend op een goed moment’

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de toename betekent. Daarbij is de toename nog relatief klein vergeleken met de totale marktkapitalisatie van USDT. Het feit dat we drie stablecoins in de top 10 van grootste cryptocurrencies vinden is volgens de CEO van de grote crypto exchange Binance echter een positief teken.

Hij stelt dat dit betekent dat “er veel fiat aan de zijlijn staat, klaar om weer mee te doen. Als mensen volledig uit crypto zouden willen stappen zouden ze geen stablecoins vasthouden.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie