Home Nieuws Altcoin nieuws Tezos (XTZ) voert 4e upgrade uit, wil DeFi-projecten aantrekken met gunstige transactiekosten

Tezos (XTZ) voert 4e upgrade uit, wil DeFi-projecten aantrekken met gunstige transactiekosten

- Advertentie -

Het cryptocurrency-project Tezos (XTZ) heeft onlangs zijn vierde upgrade gelanceerd! Met de update wil het platform aantrekkelijker worden voor Decentralized Finance (DeFi) projecten en zo een deel van Ethereums (ETH) marktaandeel in deze opkomende sector afsnoepen. De lancering van de update, Delphi genaamd, werd aangekondigd in een persbericht.

DeFi-projecten zijn projecten gericht op gedecentraliseerde financiële producten. Zij maken gebruik van smart contracts die veelal op de Ethereum-blockchain gebaseerd zijn. Ethereum heeft echter te maken met limieten wanneer het gaat om de capaciteit van het netwerk aangezien het op een Proof-of-Work (PoW) procotol draait. Dit zorgde de afgelopen tijd voor hoge transactiekosten.

Tezos, een blockchain-netwerk dat op een Proof-of-Stake (PoS) protocol draait, probeert hier nu een slaatje uit te slaan. Met Delphi worden onder andere de smart contract kosten flink verlaagd. Het is de vierde update in slechts twee jaar tijd, en daar zijn de teams achter de ontwikkelingen trots op:

“Delphi verlaagt het gas-verbruik doorgaans met ongeveer 75%, waardoor complexere smart contracts kunnen worden gebruikt in geavanceerde on-chain-toepassingen. Dit toont de waarde van het aanpassingsvermogen van Tezos aan, aangezien andere openbare blockchains, zoals Ethereum, geen formele mechanismen hebben om routinematig protocolupgrades te coördineren en functionaliteitsverbeteringen op schaal te implementeren.”

Upgrades op Tezos gebeuren frequent en de stakers kunnen gezamenlijk beslissen welke updates moeten worden doorgevoerd. Zo blijft het netwerk constant in ontwikkeling. Tezos is een relatief jong projet. In 2018 werd het mainnet gelanceerd en dit is dus de vierde upgrade sinds de lancering.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.220,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.259,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.278,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.330,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.482,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...