Timo Bult Timo Bult
15/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2020 07:04

Tezos (XTZ) voert 4e upgrade uit, wil DeFi-projecten aantrekken met gunstige transactiekosten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos (XTZ) voert 4e upgrade uit, wil DeFi-projecten aantrekken met gunstige transactiekosten

Het cryptocurrency-project Tezos (XTZ) heeft onlangs zijn vierde upgrade gelanceerd! Met de update wil het platform aantrekkelijker worden voor Decentralized Finance (DeFi) projecten en zo een deel van Ethereums (ETH) marktaandeel in deze opkomende sector afsnoepen. De lancering van de update, Delphi genaamd, werd aangekondigd in een persbericht.
DeFi-projecten zijn projecten gericht op gedecentraliseerde financiële producten. Zij maken gebruik van smart contracts die veelal op de Ethereum-blockchain gebaseerd zijn. Ethereum heeft echter te maken met limieten wanneer het gaat om de capaciteit van het netwerk aangezien het op een Proof-of-Work (PoW) procotol draait. Dit zorgde de afgelopen tijd voor hoge transactiekosten.


Tezos, een blockchain-netwerk dat op een Proof-of-Stake (PoS) protocol draait, probeert hier nu een slaatje uit te slaan. Met Delphi worden onder andere de smart contract kosten flink verlaagd. Het is de vierde update in slechts twee jaar tijd, en daar zijn de teams achter de ontwikkelingen trots op:

“Delphi verlaagt het gas-verbruik doorgaans met ongeveer 75%, waardoor complexere smart contracts kunnen worden gebruikt in geavanceerde on-chain-toepassingen. Dit toont de waarde van het aanpassingsvermogen van Tezos aan, aangezien andere openbare blockchains, zoals Ethereum, geen formele mechanismen hebben om routinematig protocolupgrades te coördineren en functionaliteitsverbeteringen op schaal te implementeren.”

Upgrades op Tezos gebeuren frequent en de stakers kunnen gezamenlijk beslissen welke updates moeten worden doorgevoerd. Zo blijft het netwerk constant in ontwikkeling. Tezos is een relatief jong projet. In 2018 werd het mainnet gelanceerd en dit is dus de vierde upgrade sinds de lancering.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie