Roy van Krieken Roy van Krieken
01/03/2024 16:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 11:49

Van Ethereum tot eigen innovaties: Nederlanders maken crypto eenvoudiger

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

De cryptowereld staat nooit stil en het nieuwste Nederlandse initiatief, Planq Network (PLQ), belooft wederom een serieuze verschuiving. Met een unieke focus op mobiel gebruik en financiële inclusie markeert Planq een keerpunt in hoe we toegang krijgen tot en interactie hebben met blockchain-technologie. Dit Nederlandse project streeft ernaar de wereld van crypto te openen voor een nog breder publiek.

De toekomst van Planq en financiële inclusie

Wat Planq echt onderscheidt van andere crypto netwerken is de nadruk op mobiele toegankelijkheid. In gebieden waar traditionele computers schaars zijn, biedt Planq’s mobiel-georiënteerde aanpak een nieuwe weg naar financiële diensten en DeFi mogelijkheden voor alle mensen zonder pc. Het niet hebben van een computer wordt in deze digitale wereld een steeds groter probleem waar Planq hoopt een oplossing voor te hebben.

Het Planq netwerk maakt daarnaast gebruik van een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, waardoor het ook een milieuvriendelijk karakter krijgt.

Niet alleen kunnen gebruikers via een smartphone toegang krijgen tot het Planq netwerk, maar ontwikkelaars kunnen ook vanaf een mobiele telefoon aan de slag. Dit tilt het mobile-first aspect nog een stapje verder. Het team van Planq heeft een roadmap voor 2024 opgezet om deze ‘mobile-first’ strategie echt van de grond te krijgen in de wereld.

De PLQ coin

Het kopen van PLQ tokens opent deuren voor investeerders naar een ecosysteem dat rijk is aan innovatie en potentieel. Deze tokens kunnen een kans zijn om te investeren in een technologie die de toekomst van financiële interacties op veel plekken in de wereld kan vormgeven.

Op dit moment is de PLQ token van Planq nog niet op veel plekken beschikbaar, maar dit zal gedurende 2024 veranderen. Onder meer bij de Nederlandse crypto broker Knaken kun je nu al vroeg investeren in PLQ.

Planq Network is naar eigen zeggen dus veel meer dan een blockchain-project; het is een beweging richting wereldwijde financiële inclusie. Met zijn innovatieve benadering van mobiele toegankelijkheid en focus op gemeenschapsontwikkeling, biedt Planq een unieke kans voor investeerders en gebruikers om deel uit te maken van iets dat echt transformerend kan zijn voor de wereld van cryptocurrencies en daarbuiten.

Wil je meer weten over Planq neem dan zeker een kijkje op de Discord van Planq, maar ook in de Crypto Insiders Discord hebben we een apart kanaal waar alles over Planq besproken wordt!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie