Timo Bult Timo Bult
24/11/2020 19:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2020 19:17

Bitcoin (BTC) op de voorpagina van The Wall Street Journal, is de FOMO er weer?

Nieuws
Bitcoin (BTC) op de voorpagina van The Wall Street Journal, is de FOMO er weer?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De rally in 2017, toen bitcoin (BTC) bijna de $20.000 aantikte, ging gepaard met veel berichtgeving in de mainstream media. Dit droeg destijds bij aan fear-of-missing-out (FOMO) bij retailbeleggers, wat de prijs nog sneller deed stijgen. Maar deze keer is de media relatief stil, ondanks dat de bitcoin koers slechts enkele procenten verwijderd is van zijn all-time high (ATH). Daar lijkt nu echter langzaam verandering in te komen.
Afgelopen weekend verscheen al een bericht op Nu.nl over de enorme prijsstijging van bitcoin, en zo nu en dan bespraken Amerikaanse tv-programma’s over de financiële markten de ontwikkeling. Maar nu lijken ook de grotere mainstream media in de wereld te merken dat er toch wel iets bijzonders aan het gebeuren is met bitcoin. Zo verscheen bitcoin op de voorpagina van The Wall Street Journal op 23 november:


In het artikel wordt geschreven hoe grote investeerders zoals Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones de markt hebben betreden. Maar ook stelt het vast dat de vraag vanuit retailbeleggers flink aan het toenemen is. Zo wordt beschreven dat Cash App, de betaal-app van Square, in het derde kwartaal al $1,6 miljard aan bitcoin verkopen zag. Over heel 2019 was dit slechts $555 miljoen.
Ook wordt de ontwikkeling omtrent PayPal aangehaald. PayPal lanceerde onlangs zijn eigen cryptocurrency-dienst voor Amerikaanse klanten. Maar het plan is om dit wereldwijd te lanceren en dat ook de 28 miljoen bij PayPal aangesloten ondernemers cryptocurrencies kunnen gaan accepteren. Het succes van deze stap wordt onder andere bewezen door de enorme handelsacitiviteiten op de cryptocurrency exchange ItBit, het platform dat PayPal gebruikt voor zijn crypto-dienst, aldus The Wall Street Journal.
PayPal kwam vanochtend nog in het nieuws. De CEO van het bedrijf zei onlangs in een interview dat het verwacht dat het nut van cryptocurrencies verder zal toenemen zodra overheden hun digitale valuta gaan uitbrengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie