Timo Bult Timo Bult
24/11/2020 19:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2020 19:17

Bitcoin (BTC) op de voorpagina van The Wall Street Journal, is de FOMO er weer?

Nieuws
Bitcoin (BTC) op de voorpagina van The Wall Street Journal, is de FOMO er weer?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De rally in 2017, toen bitcoin (BTC) bijna de $20.000 aantikte, ging gepaard met veel berichtgeving in de mainstream media. Dit droeg destijds bij aan fear-of-missing-out (FOMO) bij retailbeleggers, wat de prijs nog sneller deed stijgen. Maar deze keer is de media relatief stil, ondanks dat de bitcoin koers slechts enkele procenten verwijderd is van zijn all-time high (ATH). Daar lijkt nu echter langzaam verandering in te komen.
Afgelopen weekend verscheen al een bericht op Nu.nl over de enorme prijsstijging van bitcoin, en zo nu en dan bespraken Amerikaanse tv-programma’s over de financiële markten de ontwikkeling. Maar nu lijken ook de grotere mainstream media in de wereld te merken dat er toch wel iets bijzonders aan het gebeuren is met bitcoin. Zo verscheen bitcoin op de voorpagina van The Wall Street Journal op 23 november:


In het artikel wordt geschreven hoe grote investeerders zoals Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones de markt hebben betreden. Maar ook stelt het vast dat de vraag vanuit retailbeleggers flink aan het toenemen is. Zo wordt beschreven dat Cash App, de betaal-app van Square, in het derde kwartaal al $1,6 miljard aan bitcoin verkopen zag. Over heel 2019 was dit slechts $555 miljoen.
Ook wordt de ontwikkeling omtrent PayPal aangehaald. PayPal lanceerde onlangs zijn eigen cryptocurrency-dienst voor Amerikaanse klanten. Maar het plan is om dit wereldwijd te lanceren en dat ook de 28 miljoen bij PayPal aangesloten ondernemers cryptocurrencies kunnen gaan accepteren. Het succes van deze stap wordt onder andere bewezen door de enorme handelsacitiviteiten op de cryptocurrency exchange ItBit, het platform dat PayPal gebruikt voor zijn crypto-dienst, aldus The Wall Street Journal.
PayPal kwam vanochtend nog in het nieuws. De CEO van het bedrijf zei onlangs in een interview dat het verwacht dat het nut van cryptocurrencies verder zal toenemen zodra overheden hun digitale valuta gaan uitbrengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Advertentie