Ivo Melchers Ivo Melchers
09/08/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2023 06:00

Bitcoin adoptie kent geen rem: interesse bereikt recordhoogte

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin adoptie kent geen rem: interesse bereikt recordhoogte

Foto: Shutterstock/Mykhaylo_Kozelko

De bitcoin (BTC) koers handelt al wekenlang in een erg krap gebied. Enorme koersdalingen zijn voor veel investeerders vaak een bittere pil om te slikken, maar periodes als deze blijken evenzo tot veel frustraties te zorgen. De adoptie van bitcoin trekt zich echter niets aan van deze enorm saaie periode en blijft zich gewoon in positieve lijn ontwikkelen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin populatie in de lift

Het aantal wallets dat ten minste 1 BTC in handen heeft is namelijk gestegen tot een nieuw record van 1.013.414. Dit blijkt uit data van crypto-analyseplatform Glassnode. De investeerders met minimaal 1 BTC worden ook wel ‘wholecoiners’ genoemd.

Dankzij de transparante aard van de blockchain zijn we in staat om kennis te verkrijgen over dit soort data en kunnen we als gevolg de adoptie van Bitcoin op de voet volgen.

Uiteraard kunnen andere cohorten ook exact in kaart worden gebracht. Glassnode liet gisteren tevens in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat het aantal adressen met minimaal 0,1 BTC óók op een all-time high staat. Momenteel zijn er 4.436.238 wallets met ten minste 0,1 BTC.

Vanzelfsprekend zijn de 2 statistieken gecorreleerd aan elkaar, aangezien het aantal adressen met 1,0+ BTC ook meegenomen wordt bij de metriek van ten minste 0,1 BTC. Wholecoiners zijn goed voor ongeveer 25 procent van het aantal investeerders dat ten minste 0,1 BTC in bezit heeft.

Het is echter belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het aantal wallets niet gelijkstaat aan het aantal mensen dat in bitcoin investeert. Iemand kan namelijk beschikken over meerdere wallets.

BTC mijlpaal

In mei werd de bijzondere mijlpaal van 1 miljoen wallets met ten minste 1 BTC bereikt. Aangezien het netwerk in 2009 van de grond is gekomen, heeft dit in totaal 14 jaar geduurd. In de beginjaren stelde het verkrijgen van 1 bitcoin weinig voor, maar met de huidige bitcoin koers zul je hiervoor diep in de buidel moeten tasten. Voor vele crypto-enthousiastelingen is het zijn van een wholecoiner een droom waar men een enorm lange tijd naartoe moet werken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement