Kevin Schijven Kevin Schijven
22/04/2019 14:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2019 14:30

Bitcoin (BTC) geluiden uit de markt: wel of niet een bodem?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Geluiden uit de markt: is de bodem bereikt?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt had in 2018 een zwaar jaar. De meeste cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), verloren meer dan 80% van hun waarde. 2019 lijkt tot dusver een totaal ander beeld te tonen.
De prijs van bitcoin hing nog onder de $4.000 tijdens de jaarwisseling en bleef ongeveer tussen de $3.500 en $4.000 verhandelen in het eerste kwartaal van 2019, maar op 2 april schoot de prijs plotseling boven de $5.000 uit. Bitcoin heeft sindsdien deze waarde weten vast te houden en, op het moment van schrijven, staat deze zelfs iets boven $5.300.
Veel cryptocurrency-analisten zijn er dan ook van overtuigd dat de markt eindelijk een nieuwe bodem heeft bereikt. Tone Vays, een bekende bitcoin handelaar en analist, hield onlangs een vijf uur lange discussie met andere analisten over de bovenstaande vraag: “heeft bitcoin zijn bodem bereikt?”
Een van de analisten die meediscussieerde was cryptoanalist Willy Woo. Hij schat in dat er zelfs 95% kans is dat bitcoin een nieuwe bodem heeft bereikt:

Ik zwem in gegevens en je ontwikkelt zo een soort intuïtie. Ik zou zeggen een kans van één op twintig tot één op veertig dat deze bodem doorzakt. Dus dat is 95% tot 97,5% kans dat de bodem bereikt is. Ik denk als we onder $4.300 zakken, ze [de bears] erg veel geluk hebben.

Tuur Demeester, medeoprichter van Adamant Capital, is er 80% van overtuigd dat bitcoin zijn bodem bereikt heeft. Ook marktanalist David Puell lijkt overtuigd van een bodem te zijn. Hij lijkt vooral overtuigd te zijn door het FOMO- (Fear Of Missing Out) effect:

Niet de kans krijgen om bitcoin (goedkoop) te kopen is straf genoeg voor veel mensen. Zeer hoge waarschijnlijkheid dat we een bodem van $4.000 zullen zien of dat het naar $6.000 gaat. Ik denk niet dat we een nieuw dieptepunt zullen zien.

Niet elke analist is overtuigd dat een bodem is bereikt. Tyler Jenks, de ontwikkelaar van de Hyperwave theorie, zegt dat bitcoin eerst nog naar de $1.000 kan zakken, maar dat er enorme prijsstijgingen in de toekomst zullen plaatsvinden:

We komen uit op een niveau net iets boven de $1.000 per bitcoin. De toekomst ziet er echt heel rooskleurig uit. Ik denk dat bitcoin naar $5 miljoen of $10 miljoen gaat, maar nu nog niet.

Tone Vays zelf geeft aan dat hij maar 40% ervan overtuigd is dat bitcoin een bodem heeft bereikt. Echter op korte termijn is hij juist meer bullish dan Willy Woo. Willy Woo denkt dat bitcoin eerder de $4.300 zal bereiken op korte termijn dan de $6.000. Vays is van het tegenovergestelde overtuigd.
Recentelijk hebben nog meer analisten en bekende namen uit de cryptocurrency-industrie laten weten dat zij denken dat een nieuwe bodem voor bitcoin is bereikt. Namen als Kevin Dennean, analist bij UBS, Crypto-analist Crypto Thies, bitcoin-handelaar Jonny Moe en bekend bitcoin-bull en miljardair Mike Novogratz hebben de revue al gepasseerd.
Voor een uitgebreide analyse van de koers van bitcoin door onze eigen analist, Crypto Insider David, klik je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie