Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/08/2020 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2020 13:11

Bitcoin (BTC) marktkapitalisatie bijna evenveel waard als deze grote Amerikaanse bank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) marktkapitalisatie bijna evenveel waard als deze grote Amerikaanse bank

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de koersen van cryptocurrencies blijven stijgen, is de market cap van bitcoin (BTC), de waarde van alle coins in omloop bij elkaar, bijna even hoog als de market cap van Bank of America. De waarde van bitcoin komt echter net een aantal miljard dollar tekort.
De huidige market cap van bitcoin ligt op $216,3 miljard, volgens data op CoinMarketCap. Als we kijken naar de market cap van Bank of America via Yahoo Finance, zien we dat deze staat op $226 miljard.
Veel banken wilden in eerste instantie niets met de crypto-wereld te maken hebben, echter komt daar langzaam verandering in. Zo bleek uit een uitgelekte e-mail dat de samenwerking met Ripple eindelijk blijkt te zijn bevestigd.
Ondanks dat bitcoin erg sterk op en neer kan gaan, is er in 2020 toch een stijgende lijn te zien en overtrof het verschillende activaklassen als bijvoorbeeld goud.
In maart, net voordat de COVID-19 maatregelen de wereld op zijn kop zette, pompte de centrale bank van Amerika $168 miljard de economie in. Op dat moment stond de totale market cap van bitcoin op $145 miljard.
In april had de CEO van Amazon, Jeff Bezos, een totale nettowaarde van ongeveer $140 miljard, terwijl de market cap van bitcoin op $130 miljard stond. In theorie zou Bezos dus alle bitcoin in omloop opgekocht kunnen hebben, en zelfs nog een paar miljard in zijn zak kunnen houden. Dit is in de praktijk natuurlijk net even iets ingewikkelder aangezien je dan te maken zou hebben met factoren als prijsfluctuaties en liquiditeit.
Sinds april is de nettowaarde van Bezos gestegen naar een totaal van $193 miljard. Toch heeft bitcoin het beter gedaan aangezien deze richting de $217 miljard gaat.
In een crossover podcast aflevering met Peter McCormack, presentator van de What Bitcoin Did podcast, voorspelde de mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, dat de market cap van bitcoin in de toekomst zou kunnen stijgen naar $80 of $90 biljoen. Pompliano voegde daar echter wel aan toe dat hij niet zeker wist of hij dit nog zou meemaken in zijn leven.
Pompliano, al lang een voorstander en bull van Bitcoin, heeft zijn standpunt over bitcoin vele malen duidelijk gemaakt en zegt dat bitcoin een beleggingscategorie is dat niet gecorreleerd is met de reguliere markten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie