Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) zal waarde uit goud zuigen zodra de “kudde” arriveert, aldus Willy Woo

Vorige week maakte Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, bekend dat dat het $50 miljoen in bitcoin (BTC) investeert. Dat nieuws volgt na de aankoop van maar liefst $425 miljoen bitcoins door MicroStrategy.

In de wereld van cryptocurrencies wordt vaker gespeculeerd over de komst van grote (institutionele) investeerders en wat voor effect dat kan hebben op de koers van bitcoin. Het feit dat nu twee beursgenoteerde miljardenbedrijven groots hebben geïnvesteerd, trekt wellicht nog meer investeerders aan.

- Advertentie -

De aankondiging van Square trok gelijk de koers van bitcoin omhoog. Peter Schiff, een bekende goudvoorstander en bitcoin criticus, zegt dat het “echte nieuws” hier echter het feit is dat de BTC-koers gefaald heeft om het hoogtepunt uit 2019 te verbeteren.

Daarop antwoordt Willy Woo, een populaire crypto-analist, dat juist het “echte nieuws” is dat bitcoin zo liquide is dat de gigantische aankopen van Square en MicroStrategy nauwelijks een impact hadden op de prijs. Woo zegt dat de liquiditeit van Bitcoin al voldoende is voor de “kudde die eraan komt.”

Woo voegt daaraan toe dat het handelsvolume van bitcoin net zo hoog ligt als die van de grootste goudmarkt, de London Bullion Market Association (LBMA), terwijl de marktkapitalisatie van bitcoin vijftig keer kleiner is. Dat betekent volgens Woo dat bitcoin veel meer liquide is dan goud.

Schiff weerlegt het argument en zegt dat de “kudde” die eraan komt niet het “probleem” is. Die is er al, zegt Schiff. Het probleem zou ontstaan wanneer deze kudde weer probeert uit te stappen. Volgens Schiff hebben tot nu toe dit soort grote kooporders ervoor gezorgd dat anderen uit kunnen stappen, maar wat gebeurt er als er geen nieuwe grote kopers zijn?

Daar krijgt Schiff natuurlijk veel kritiek voor over zich heen. Twitteraar Mitul vraagt aan Schiff waarom hij ervan uitgaat dat deze kudde überhaupt wil vertrekken? En waarom allemaal tegelijkertijd?

Woo zegt dat de “kudde nog niet eens is begonnen.” Als de marktkapitalisatie van bitcoin eenmaal de $1 biljoen voorbij is, dan zullen institutionele fondsen het als een asset beschouwen en niet alleen als een hedge. Een marktkapitalisatie van $1 biljoen zou een prijs van maar liefst $50.000 voor bitcoin betekenen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.304,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.341,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.359,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.362,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.384,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.304,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.341,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.359,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.362,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.384,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...