Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2023 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 19:48

Bitcoin een veilige haven? Investeerders vluchten voor onrust in de wereld

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF is al ingesprijsd in de BTC koers, zegt Coinbase

Foto: Tada Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen week een opmerkelijke stijging van 10,9% ervaren. Deze positieve prestatie van bitcoin lijkt een stimulerend effect te hebben gehad op de gehele crypto markt, die nu overwegend een opwaartse trend vertoont, zoals blijkt uit de overwegend groene cijfers. De opleving in de BTC koers heeft uiteenlopende reacties teweeggebracht onder crypto-analisten.

Larry Fink, CEO van BlackRock, deelde zijn inzichten in een interview, waarin hij de opwaartse beweging van bitcoin onder andere toeschreef aan de vals verspreide informatie over een goedgekeurde Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF). Daarnaast wijst Fink naar een toenemende vraag in veilige beleggingshaven te midden van groeiende geopolitieke spanningen, zoals het aanhoudende Israël-Palestina conflict.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Een vlucht naar kwaliteit assets

Een recent rapport van blockchain analyse platform IntoTheBlock ondersteunt de opmerkingen van Fink en benoemt het ontstaan van een “Flight to Quality” trend. Deze trend verwijst naar het gedrag van investeerders, waarbij ze hun geld verplaatsen van risicovollere naar veiligere investeringen tijdens periodes van marktonzekerheid of economische teruggang. Dit kan optreden in reactie op diverse gebeurtenissen, zoals geopolitieke spanningen, financiële crises of andere macro-economische variabelen die de markt kunnen destabiliseren. 

IntoTheBlock benadrukte dat Amerikaanse obligaties momenteel een historische uitverkoop ondergaan, wat resulteert in een afwaardering van deze traditionele beleggingsinstrumenten, terwijl bitcoin minder volatiliteit vertoont in vergelijking met deze langlopende obligaties.

Advertentie

Perfecte storm voor Bitcoin

Er zou zomaar een”perfecte storm” op komst kunnen zijn voor  Bitcoin, althans dat beweert Dave Weisberger, CEO van CoinRoutes, in een recent interview. Weisberger ziet Bitcoin als een bescherming tegen instabiele traditionele instellingen en voorspelt een veelbelovende toekomst, gedreven door institutionele adoptie en aanhoudende economische onzekerheden. 

Hoewel het momenteel misschien ondergewaardeerd lijkt, gelooft Weisberger dat bitcoin op de lange termijn zal floreren, waarbij de cryptomunt meer erkenning krijgt als een ‘risk-off’ activum, vergelijkbaar met goud, en uiteindelijk zelfs goud in waarde zou kunnen overtreffen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie