Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin staat aan het begin van een bull-run om de volgende vijf redenen, zegt Dan Held van Kraken

Volgens Dan Held, directeur van bedrijfsontwikkeling bij de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, staat bitcoin (BTC) aan het begin van een nieuwe bull-run. Held noemt op 24 augustus het volgende lijstje van factoren op:

- Advertentie -

Ten eerste benoemt Held het feit dat 97% van unspent transaction outputs (UTXO) in de winst staat. Crypto Insiders rapporteerde vorige week hierover. Een UTXO is een niet-uitgegeven transactie-uitvoer, en de bitcoin die mensen op hun wallets hebben staan bestaat uit meerdere UTXO’s. In andere woorden: 97,6% van bitcoin is nu meer waard dan toen het gekocht werd.

Ten tweede meldt Held dat 61% van alle bitcoins al meer dan een jaar niet verplaatst is. Ook daar rapporteerde CI eind juni over. Dit duidt erop dat veel investeerders terughoudend zijn om hun bitcoin tegen huidige prijzen te verkopen en een positief toekomstperspectief hebben over de koers.

Als derde punt benoemt Held de derde halving van bitcoin, die plaatsvond half mei. Tijdens een halving wordt de beloning van bitcoin-miners gehalveerd alsmede de toestroom van nieuwe BTC tokens op de markt. Dit heeft een grote impact op het circulerende aanbod en na de vorige twee halvings schoot de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogtes.

Ook benoemt Held het feit dat centrale banken momenteel enorme bedragen aan het printen zijn vanwege de coronacrisis. Dit zal uiteindelijk leiden tot inflatie van fiatvaluta waardoor investeerders opzoek gaan naar een zogeheten veilige haven om zich in te dekken.

Als laatst meldt Held dat de wereldwijde schuld hoger ligt dan ooit. Op 16 juli rapporteerde het Institute of International Finance (IFF) dat de wereldwijde schuld in verhouding tot het bruto binnenlandsproduct (bbp) naar een nieuw record van 331% van het bbp ($258 biljoen) steeg in het eerste kwartaal van 2020.

Of er ook tijdens een volgende bull run sprake zal zijn van snel geld verdienen valt nog te bezien. Te allen tijde geldt dat het belangrijk is om met een gedegen plan te handelen en nooit meer te investeren dan dat je werkelijk kan missen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.249,03 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.249,03 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...