Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/08/2023 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 09:20

CEO grootste vermogensbeheerder ter wereld bekeert tot Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gerucht: Blackrock gaat voor Ripple's XRP in plaats van Bitcoin

Foto: Tada Images/Shutterstock.com

Volgens miljardair Mike Novogratz is Larry Fink, de CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, “orange-pilled”. Oftewel, hij is bekeerd van iemand die niet in bitcoin (BTC) gelooft naar een groot fan ervan. Dat meldt de CEO van Galaxy Digital in een interview met Bloomberg.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bekering BlackRock CEO gunstig voor bitcoin

Fink is de CEO van het enorme BlackRock. Het investeringsbedrijf beheert $8,6 biljoen aan activa. Onlangs kwam BlackRock groot in het crypto nieuws nadat het een bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), oftewel een beursgenoteerd fonds, had aangevraagd.

Volgens Novogratz betekent dit dat Fink bekeerd is. De BlackRock CEO was enkele jaren geleden nog niet te spreken over bitcoin en noemde het vooral een vehikel voor witwaspraktijken. Fink klinkt inmiddels heel anders over crypto, meldt Novogratz:

“Larry was een niet gelovige. Nu zegt hij, ‘hey, dit wordt een globale munteenheid.’ Mensen rond de hele wereld vertrouwen het allemaal.”

Volgens Novogratz is Fink “het belangrijkste wat bitcoin dit jaar is overkomen.” Hiermee verwijst hij naar de flinke prijsstijging van bitcoin nadat Blackrock zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF indiende. Volgens Novogratz zal de aanvraag van Fink met BlackRock de weg vrijmaken voor vele andere ETF’s. 

Advertisement

Bitcoin ETF’s in het verleden allemaal afgewezen

In de afgelopen jaren werden in de VS alle aanvragen voor een spot bitcoin-ETF afgewezen door de overheidsinstantie die daar over gaat. Dat is de beruchte Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Toch is er met Blackrock hoop dat het ditmaal wel lukt. In het verleden is slechts een enkele ETF-aanvraag van BlackRock door de SEC afgewezen, maar dat is natuurlijk geen garantie.

Novogratz zelf is de CEO van Galaxy Digital, een bedrijf dat in startende crypto bedrijven investeert. Galaxy Digital kocht onder andere de GK8 techniek van het failliete crypto platform Celsius. Galaxy Digital had in het verleden ook een bitcoin-ETF aanvraag ingediend bij de SEC, maar die werd afgekeurd. Het bedrijf heeft wel een bitcoin-ETF in Canada en lanceerde eind 2021 een solana (SOL) fonds, maar dat is geen ETF.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement