Rico Engelbarts
01/10/2018 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2018 17:55

China's oudste tech-blog gaat Bitcoin accepteren om praktisch gebruik te tonen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China's centrale bank print meer dan de market cap van Bitcoin (BTC)

China’s oudste tech-blog, Beijing Sci-Tech Report (BSTR), heeft aangekondigd dat het binnenkort Bitcoin (BTC) gaat accepteren als betaalmiddel.
Vanaf 2019 zal BSTR haar jaarabonnementen op haar Tech Life Magazine verkopen voor 0,01 BTC. Dit is omgerekend ongeveer $65. In een officieel persbericht laat BSTR weten dat het doel is om blockchain-technologie voor praktische doeleinden in te zetten en dat met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel een eerste stap is gezet.
De aankondiging van BSTR om Bitcoin te accepteren is niet een die in lijn der verwachtingen lag, gezien het huidige beleid rondom cryptocurrency exchanges en Initial Coin Offerings (ICO). China heeft haar inwoners officieel de toegang tot buitenlandse cryptocurrency exchanges ontzegd en heeft ook alle cryptocurrency transacties via WeChat en AliPay verboden. Echter is het bezitten en investeren van cryptocurrency nog steeds legaal in het land, wat ook deze ontwikkeling van BSTR niet illegaal maakt.
Uiteraard worden er vraagtekens gezet bij de prijs van het jaarabonnement aangezien de waarde van Bitcoin fluctueert en deze volgens gerenommeerde bronnen flink zal stijgen in de toekomst. De eerder genoemde aankondiging van BSTR rept echter dat het klanten, die het abonnement aanschaffen voor 0,01 BTC, zal terugbetalen als de koers van Bitcoin in aanloop naar 2020 exponentieel gaat groeien. Dit beleid onderstreept het streven van BSTR om Bitcoin te integreren in praktische use-cases en daarbij niet zo zeer bezig te zijn met winstbejag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie