Simon Bosch Simon Bosch
29/01/2023 19:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2023 19:40

Crypto Rewind week 4: Bitvavo deelt goed nieuws, bitcoin stijgt en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind week 4: Bitvavo deelt goed nieuws, bitcoin stijgt en meer

Foto: Igal Melamed/Shutterstock

De eerste maand van 2023 zit er alweer bijna op. De crypto prijzen zijn vorig jaar hard gedaald, maar dat was de afgelopen paar weken wel anders. Het sentiment is nu duidelijk weer positief, en dat is terug te zien in wat er gebeurt in crypto-land.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stijgt verder: is de bullmarkt begonnen?

Begin dit jaar begon bitcoin (BTC) aan een duidelijke optrend. Afgelopen week kregen we opnieuw een aantal signalen die in ieder geval een positief sentiment aangeven. Zo staat er nu een recordbedrag aan opties open. Het zijn overwegend call-opties, wat betekent dat investeerders hopen op een stijgende prijs. Deze ontwikkeling hoeft niet per se positief te zijn voor de prijs, maar het geeft wel aan dat we volatiliteit kunnen verwachten.

Ook is het overgrote deel van de kopers van bitcoin institutioneel. Dit zijn vaak partijen die voor de lange termijn beleggen, het is dus goed dat zij de activa ondergewaardeerd vinden. Over het algemeen weten instituten beter wat ze doen, het zou dus kunnen dat kopende instituten een nieuwe bullmarkt in zullen luiden.

Een populaire fondsbeheerder denkt dat bitcoin aan een nieuwe bullmarkt begint zodra de inflatie rond de 4 tot 5% ligt. De stijging in bitcoin bleef relatief beperkt, maar sommige altcoins gaan al hard omhoog. Aptos is zelfs in twee weken al met 250% gestegen.

Advertentie

Goed Bitvavo nieuws omtrent Genesis

Ook buiten koersen om is er positief nieuws. Zo maakte Bitvavo bekend dat het ’t gros van het verschuldigde bedrag terugkrijgt van Digital Currency Group (DCG). Daarnaast verwacht Ripple dat de rechtszaak met de SEC later dit jaar eindelijk zal eindigen, en de failliete bitcoin miner Core Scientific kreeg opeens een flink bedrag voor een doorstart.

Verder werken de ontwikkelaars achter Cardano (ADA) aan een grote stap: het netwerk krijgt namelijk zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Het Cardano-netwerk kreeg echter wel heel even te maken met een probleem met een aantal nodes, maar dit is volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson geen reden voor paniek.

Verder zijn voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried en zijn familie bedreigd in hun eigen huis. Om te voorkomen dat SBF getuigen beïnvloedt is hem verboden contact te hebben met deze getuigen. Ook zijn er een paar enorme schuldeisers van FTX onthuld, waaronder Apple en Netflix.

Heeft Tesla plotseling meer bitcoins gekocht? Data suggereert van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin verdienen met Mario spelen

Investeren in crypto is niet altijd makkelijk, en het kost ook nog eens geld. Maar dat geld niet overal. Zo heeft een ontwikkelaar in het originele Super Mario-spel op de NES de muntjes omgetoverd tot beloningen in bitcoins. Voor elk muntje dat hij pakt krijgt hij 10 satoshi’s.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie