Erik Juffermans Erik Juffermans
11/08/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2023 04:00

Deze bank bezit een enorme hoeveelheid bitcoin en ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze bank bezit een enorme hoeveelheid bitcoin en ethereum

Foto: Anton_AV/Shutterstock

Hoewel de traditionele bankenwereld en crypto over het algemeen niet door één deur kunnen, zijn er uitzonderingen. Blijkbaar heeft de SoFi bank uit San Francisco, Californië, een enorme hoeveelheid crypto in bezit heeft. De bank, die 6 miljoen klanten heeft, bewaart niet alleen de crypto, maar biedt ook handelsdiensten aan voor tientallen cryptovaluta. Dit blijkt uit een nieuw kwartaalrapport ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

SoFi bank bezit bitcoin en ethereum

Sofi Bank heeft maar liefst 166 miljoen dollar aan crypto in bezit heeft. Veruit de grootste crypto allocatie van de bank is bitcoin (BTC) met in totaal 82 miljoen dollar. Verder heeft de bank 55 miljoen dollar aan ethereum (ETH) in bezit. Andere grote allocaties zijn dogecoin (DOGE) en cardano (ADA).

Interessant is dat SoFi voorheen geen bank was. Pas in februari 2022 kreeg SoFi officieel de licentie om als bank te opereren, maar in 2019 startte SoFi al met het verlenen van crypto diensten in samenwerking met crypto exchange Coinbase. Met de banklicentie op zak is SoFi een van de weinige traditionele banken die crypto diensten aanbiedt in de Verenigde Staten.

Crypto banken krijgen strenger toezicht

Dit betekent echter niet dat het rustig vaarwater is voor SoFi. Recent werd de bank nog ondervraagd door de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed gaf eerder deze week aan strenger toezicht te gaan houden op banken die crypto activiteiten uitvoeren. 

2022 was allesbehalve een goed jaar voor de crypto industrie. De Terra en FTX fiasco’s waren negatieve reclame voor de sector. Ook 2023 is tot dusverre turbulent te noemen. Zo sloten begin dit jaar meerdere ‘crypto banken’ de deuren vanwege liquiditeitsproblemen. De Fed lijkt alles op alles te zetten om dergelijke scenario’s te voorkomen.

De Fed geeft daarom momenteel de voorkeur aan een duidelijke barrière tussen de traditionele financiële sector en de crypto wereld. Banken krijgen vooralsnog wel de ruimte om onder nauw toezicht de crypto wateren te bevaren. Wel is duidelijk dat crypto nog steeds allesbehalve geliefd is bij Amerikaanse toezichthouders.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement