Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2019 06:00

Eerste Amerikaanse pensioenfondsen investeren in bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste Amerikaanse pensioenfondsen investeren in bitcoin

Morgan Creek Digital, onderdeel van Morgan Creek Capital, kondigt aan de eerste Amerikaanse investering in bitcoin (BTC) vanuit een pensioenfonds ontvangen te hebben, zo meldt Bloomberg op 12 februari.
Twee pensioenfondsen uit Fairfax County, Virginia, investeren $40 miljoen in het nieuwe blockchain-fonds van Morgan Creek genaamd de Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund.
Een deel van de $40 miljoen zou al geïnvesteerd zijn in Bakkt, de nieuwe cryptocurrency-exchange van de New York Stock Exchange (NYSE), dat onderdeel is van de Intercontinental Exchange (ICE).
Tevens investeert Morgan Greek Digital in crypto-gigant Coinbase alsmede een aantal kleinere bedrijven als Blockfi, RealBlocks, TrustToken, Harbor, Open Finance Network, CityBlock Capital, Namebase, Good Money en Digital Assets Data.
Morgan Greek zou ook $4 miljoen gebruiken om cryptocurrency direct aan te schaffen, maar dat is dusver nog niet gebeurd. Katherine Molnar, CIO van Fairfax County’s Police, een van de pensioenfondsen, zegt:

Blockchain-technologie wordt op unieke en overtuigende manieren toegepast in meerdere industrieën. We vinden het belangrijk om opportunistisch te zijn en zijn enthousiast om deel te nemen aan deze nieuwe kans.

Het aanvankelijke plan was om $25 miljoen op te halen voor het fonds, maar door het succes is deze investering bijna verdubbeld naar $40 miljoen. Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek Digital, zegt dat het institutionele geld eindelijk de crypto-markt betreedt:

Er is een geloof in de institutionele wereld dat als de industrie er nog lang zal zijn, het zeer waardevol zal zijn. Het slimme geld wordt niet afgeleid door de prijs, maar kijkt naar de langetermijntrends en is van mening op innovatie te gokken als een geweldige manier om met een gematigd risico rendementen te behalen.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie